Primer pla de David Bustamante

La notícia més esperada que acaba d'anunciar David Bustamante: el 2022

David Bustamante va tenir un any molt intens que trigarà a oblidar

David Bustamante trigarà molt de temps a oblidar l'any que està a punt d'acabar. A l'abril va publicar el seu disc aniversari 'Veinte años y un destino', que pretén ser un homenatge a les seves dues dècades a la música. Però, recentment se'l va poder veure a 'MasterChef Celebrity', on va demostrar els seus dots culinaris.

Per a sorpresa de tots, va acabar arribant a la final, ocupant un meritori tercer lloc. A més a més, va tenir un paper protagonista al 'Musical Ghost', on cada setmana completa l'aforament del teatre EDP Gran Via de Madrid.

Però, Bustamante ja té la mirada posada en el 2022. I és que fa unes hores, confirmava una notícia molt desitjada pels seus seguidors. En concret, avançava la seva tornada als escenaris amb cinc cites programades, així com la intenció de sumar nous concerts per la geografia espanyola.

És evident que ningú pot posar en dubte el talent i el carisma del cantant càntabre, ja que són vint anys sobre els escenaris i amb un permanent reconeixement del públic. Així ho avalen els nou discos de platí que té i diversos discos d'or.

Primer pla de David Bustamante de perfil amb un fons vermell
David Bustamante tornarà als escenaris d'aquí poc | GTRES

De fet, es tracten d'unes xifres a l'abast de molt pocs artistes. I a això, cal afegir-hi els més de 900 concerts oferts durant aquest temps. Tanmateix, la pandèmia i els diferents compromisos professionals van endarrerir la seva tornada als escenaris.

Ara, però, tot està preparat perquè els seus seguidors puguin tornar a delectar-se amb els seus directes, on no faltaran els seus temes més reeixits. El primer concert d'aquesta gira portarà a David Bustamante el 29 de gener a Ribaforada, el 3 de febrer serà el torn de Barcelona i el 16 a Madrid.

Primer pla de David Bustamante amb el rostre seriós
David Bustamante tornarà als escenaris aviat | GTRES

Al març, el dia 26, actuarà a la seva terra, en concret a Santander. Per part seva, el 30 d'abril serà el torn de València. Tot i això, la intenció és ampliar el nombre de cites durant les pròximes setmanes.

Per a aquesta gira s'ha decantat per teatre i sales, cercant sobretot ambients més íntims. Així, l'artista de Sant Vicenç de la Barquera farà un repàs per la seva trajectòria, mostrant les cançons més conegudes.

David Bustamante, preparat per tornar a actuar

El seu equip avança que faran «un gran espectacle, amb un repertori complet d'autèntics 'hits' que han estat números 1. Una gira on repassarà els seus 20 anys de carrera per compartir de nou moments de bona música i emocions amb tots els seus fans».

Un fet que sempre garanteix Bustamante, ja que és una de les millors veus del panorama musical espanyol. És més, sobre l'escenari s'entrega al 100%, malbaratant talent i carisma a cadascuna de les seves actuacions.

Així mateix, en el seu darrer treball compta amb col·laboracions molt especials, entre les quals hi ha Antonio Orozco, Pablo López o Pastora Soler, amics molt especials amb qui tenen moltes coses en comú.

Fotomuntatge de David Bustamante i Yana Olina
David Bustamante i la seva parella Yana Olina| Catalunya Diari

De la mateixa manera, no hi falten cançons com a 'Devuélveme la vida', 'Cobarde', 'Miente' o 'Abrázame muy fuerte'. És a dir, temes molt coneguts per tothom i que mai passen de moda.

El cantant ha explicat a Cadena 100 que aquesta feina ha estat molt especial per a ell: «És la sensació com si fos el meu primer disc. És reinventar les cançons que m'han donat moments meravellosos, els meus grans èxits».

Alhora considera que aquesta recopilació era una cosa molt complexa, perquè «quan alguna cosa ha funcionat, intentar canviar-ho és força arriscat». Finalment, «com són les meves cançons he fet el que m'ha donat la gana», avisa.

David Bustamante ha apostat per «fer-les com les entenc i com les sento en aquest moment». És conscient, que malgrat tot, el suport del públic sempre estarà present.

Tot i estar pendent d'ampliar la seva llista de concerts, sembla que 2022 serà un any molt interessant a la carrera del cantant d''Operación Triunfo'. Això sí, possiblement no podrà oblidar tot el que ha passat en aquest darrer any.