Imatge de David i José, els germans Estopa, somrient

David i José, d'Estopa: Les seves dones i el gran secret d'un dels seus sogres

Descobreix alguns dels secrets de la família

Tothom coneix Estopa. El grup de música format pels germans Juan i David Muñoz compta amb una gran història musical des del seu naixement, a finals dels anys noranta. Tant és l'èxit que el 1999 van aconseguir vendre un milió i mig de còpies del seu primer àlbum.

Des de llavors, no han deixat de publicar cançons i vendre discs entre els més joves, i els no tan joves. La seva història musical és d'èxit al llarg dels anys. Un exemple d'això n'és la cançó Por la raja de tu falda, publicada el 1999, que 24 anys contínua sonant a les ràdios del país.

Els secrets més ben guardats

La realitat és que els germans no solen parlar de la seva vida privada. De fet, al llarg de la seva trajectòria professional, han concedit molt poques entrevistes. En una d'aquestes, però, els cantants van revelar algun secret de la seva vida. 

Les seves dones, Mari Paz i Paloma, són les seves nòvies de tota la vida. Els germans van explicar que les van conèixer a Zarza-Capilla, a Badajoz. Uns amors d'estiu que s'han convertit en companyes de vida. 

«Jo amb la Mari Paz porto des del 92, vaig començar amb 16 anys. A partir del 93 anava a veure-la a Madrid, el meu segon barri. Al principi, el meu pare no em deixava, però quan em va començar a donar permís, cada 15 dies anava jo a Madrid i cada 15 dies venia ella a Barcelona», va confessar David en una entrevista per El Confidencial, l'any 2020.

La relació de José amb Paloma va començar d'una manera semblant: «La meva relació amb la Paloma va començar de manera similar, com un ligue del poble que va anar a més. Vam començar el 1998 o el 1999. Vivia a Badajoz capital i anava els estius a Zarza Capilla, al poble dels seus pares», va detallar l'artista.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

A més, el sogre del cantant, José, té una gran influència al poble natal dels germans Muñoz (Zarza Capilla). La importància es deu a que va estar implicat en la creació del Sindicat d'Ensenyança de Comissions Obreres de la província extremenya. Amb tot, els inicis de la convivència no van ser del tot bons: José es va sentir rebutjat.

Imagen José Muñoz, de Estopa, con su mujer el día de su boda
Al principi la relació amb el sogre no va anar bé. | Europa Press

La realitat és que el pare no volia que la seva filla i José es casessin. Amb tot, la sensació no va durar gaire, el pare de Paloma va adonar-se de com era la família dels germans Estopa. 

La clau de l'èxit

Està clar que una de les coses que van viure les parelles dels bessons va ser el seu èxit musical. Mari Paz, concretament, ho va viure d'una manera més propera, va ajudar als dos germans a fer el pas per publicar les seves cançons.

La dona de David Muñoz, al principi de la relació, ensenyava les maquetes dels temes dels Estopa a les diferents discogràfiques, així que els germans la consideren la seva primera 'manager'. A més, també van rebre una ajuda extra per part d'una amiga de la dona delcantant, la qual tenia un amic que treballava en una discogràfica.

La maqueta que Mari Paz ensenyava per fardar de la seva parella i del seu cunyat va anar passant per les mans de diferents persones fins a arribar a les del director d'EMI Publishing on, Estopa, va guanyar el seu primer sou: 500.000 pessetes.