DC i Marvel: els seus 15 superherois amb més poder

Amb els seus superpoders, fan tremolar i vibrar la humanitat sencera

La lucha entre los personajes más poderosos no son solo entre DC y Marvel, sino también dentro de cada universo.
El combat entre els personatges amb més poder no només es produeix entre DC i Marvel, sinó que també té lloc a l’interior de cada univers | Cedida

 

Tant Marvel com DC es poden considerar dues de les principals editorials de còmics que tenen un grau de rivalitat més elevat. La història de totes dues comença la mateixa dècada —Marvel el 1939 i DC el 1934— i les avala un gran èxit gràcies a la concepció de personatges de còmic que han assolit una gran fama i popularitat i molts dels quals, a més, han acabat fent el salt a la gran pantalla. Marvel ens ha deixat, entre altres, meravelles com ara ‘Spiderman’, ‘Els 4 fantàstics’ o ‘X-Men’. DC, per part seva, ha donat a llum joies com ‘Superman’, ‘Batman’ o ‘Wonder Woman’.

No obstant això, hi ha molts superherois famosos que, tot i ser fantàstics, no formen part del grup dels que tenen més poder —ni de bon tros. Marvel i DC han sabut construir una mitologia pròpia carregada de personatges increïbles dotats de grans superpoders, que poden neutralitzar sense grans esforços l’agilitat sobrenatural i el sentit aràcnid de l’Spiderman o, fins i tot, eclipsar la tecnologia que utilitza en Bruce Wayne.

 

DC i Marvel: els seus 15 superherois amb més poder  

La imaginació sense fronteres dels autors de DC i Marvel ha fet que es poguessin crear éssers extremadament poderosos, alguns d’ells amb la capacitat de pertorbar, fins i tot, l’univers, de modelar-lo al seu gust i d’acabar amb les formes de vida que hi hauria en alguns altres planetes.

El llistat que presentem a continuació no només es fixarà en els còmics sinó que també contemplarà les versions que se n’han fet a la gran pantalla, perquè sovint són molt fidels a l’obra inicial. Tot i que la nostra voluntat és la d’aconseguir l’equitat i l’exhaustivitat en el cas de totes dues indústries, podria ser que trobéssiu a faltar algun superheroi. Si és el cas, us demanem disculpes per avançat i us animem a comentar-nos qui penseu que no podria faltar-hi.

Un cop dit tot això, us deixem amb la llista dels titans, déus, semidéus, experiments fallits o alienígenes més poderosos que mai hagin produït aquestes dues editorials, perquè pugueu satisfer la vostra curiositat i saber quins dels personatges de Marvel i DC posseeixen més poder, fins on podrien arribar i com van ser concebuts.

15. Wonder Woman

Wonder Woman és, sense cap mena de dubte, una de les superheroïnes més mítiques que ens ha deixat DC. Prenent la referència de les guerreres amazones que podem trobar a la mitologia grega, Wonder Woman també du el nom de princesa Diana de Themyscira, que és la filla de la reina Hippolyta, i s’ha convertit en el personatge femení més cèlebre de l’editorial DC.

La coneguda superheroïna, a banda d’haver rebut poders dels déus del passat, s’ha entrenat amb duresa des de ben petita. Per això, lluita amb una gran habilitat i pot enfrontar-se a l’enemic que se li presenti. Disposa d’armes molt útils i infal·libles, com ara uns braçalets indestructibles que poden canviar la trajectòria de les bales, del Llaç de la Veritat, que pot lligar els enemics i fer-los confessar tot allò que ella vulgui saber, i —tal com es desprèn del relat de diversos volums— d’un jet invisible.

Indòmita i valenta, Wonder Woman vindrà al planeta Terra per tal de donar un cop de mà als mortals i lluitar contra les forces que provenen d’un altre món, com ara la bruixa Circe o el déu Ares. A més, constituirà un dels membres més rellevants de la Lliga de la Justícia.

14. Hulk

Marvel va crear el personatge de Bruce Banner, un científic que va patir una exposició molt pronunciada als rajos gamma i per poc no ho explica. Fruit d’aquest episodi, el seu ADN va patir alteracions permanents: cada cop que estigués enfadat, es transformaria en Hulk, un monstre verd de dimensions enormes que destrossa tot allò que té al voltant i que no pot ser aniquilat per cap arma d’aquest món.

Aquesta radiació gamma que quasi va acabar amb la vida de l’home li atorga més poder a en Hulk com més enfadat estigui, fent que acabi esdevenint imparable.

 

13. Thor

El déu del tro que ens presenta Marvel gaudeix d’uns interessants superpoders obtinguts gràcies als seus pares: la deessa Gea o Mare Terra i el déu Odin. 

Thor esdevé un semidéu que arrasa amb tot en el camp de batalla, en part gràcies a dos dels seus objectes més preuats: un cinturó màgic que li pot multiplicar per dos la força i l’habilitat que té de causar una destrucció massiva, així com un martell màgic anomenat Mjolnir que té la capacitat de modificar el clima, invocar llamps i que només poden utilitzar aquells que tenen un cor pur.

12. Darkseid

Aquí tenim el cas d’un dels dolents més malèfics de DC. Darkseid governa un submón infernal que rep el nom d’«Apokolips» i té la voluntat d’arribar a controlar tot l’Univers.

Per tal d’assolir els seus plans malignes, té unes armes molt potents: una força enorme, és immortal, pot controlar el lliure albir de tothom i compta amb la possibilitat de disparar amb els ulls rajos omega, que poden causar una gran destrucció. Aquest repertori d’armes i habilitats l’ha situat sovint com a rival de Superman.

Un supervillano con un poder descomunal que dará serios problemas a los superhéroes más queridos.
Un supervilà amb poders impressionants que donarà molts maldecaps als superherois més populars | DC Comics
 

11. Thanos

Thanos és un tità alienígena que té molt males intencions. Dotat de poders que el fan ser molt fort, la seva intenció és fer-los encara més potents amb l’ajuda del Guantellet de l’Infinit, un aparell que posseeix les 5 Gemmes de l’Infinit que l’ajudarien a aniquilar tota forma de vida de l’Univers si en tingués ganes.

Aquest és un dels personatges més perillosos de tots els que ha creat Marvel. Gràcies a la intel·ligència que té i a l’habilitat que posseeix per manipular la matèria a voluntat, així com al seu poder —que es pot veure maximitzat amb l’ajuda de les Gemmes de l’Infinit—, resulta gairebé impossible destruir-lo. Així doncs, s’haurà de veure si ‘Els venjadors’ seran capaços d’aturar aquest superheroi tan poderós.

10. Doomsday

L’univers de DC ens deixa un altre personatge molt poderós: es tracta de Doomsday, un personatge creat a partir de la ment retorçada d’un científic boig. Prové de Krypton i compta amb una genètica perfecta i una mida enorme, a banda de ser una màquina de matar carregada d’odi i absolutament salvatge. Pot reviure quan li vingui de gust i és capaç d’adaptar-se a les diferents situacions, per molt adverses que siguin.

Doomsday representa un perill tan immens que va poder acabar tot sol gairebé amb la Lliga de la Justícia sencera. Per si això no fos poc, cal remarcar que en una sèrie de còmics va aconseguir aniquilar el propi Kal-El o Superman. Per tot això, sense cap mena de dubte Doomsday havia d’aparèixer en aquesta classificació.

9. Espectre

Entre el repertori d’antiherois més transcendentals del món dels còmics de DC hi trobem l’Espectre, perquè ha format part de les històries més importants que ha elaborat la companyia nord-americana, com ara una multitud de relats relacionats amb la Lliga de la Justícia.

La història de l’Espectre comença quan en Jim Corrigan és assassinat i la seva ànima no aconsegueix entrar al Paradís. Aleshores, una entitat sense cos que rep el nom de «La Veu» la posseeix i venja la mort de l’home utilitzant el seu cos. Després, segueix lluitant però amb l’objectiu d’acabar amb el Mal del planeta i combatre a favor de la justícia.

Tant aquesta entitat mística com els seus superpoders —de caire quasi diví— han anat experimentant una evolució notable a mesura que s’anaven succeint els seus escriptors i dibuixants. Ara bé, entre les habilitats més destacables que el caracteritzen hi trobem la possibilitat d’anar endavant o enrere en el temps per tal de dur a terme una anàlisi de les situacions, avaluar-les i escollir un culpable i un càstig pertinent, a més de la qualitat d’invulnerabilitat i d’uns poders màgics que gairebé no tenen límits.

8. Fènix Fosca

Jean Grey formava part del grup de mutants originals dels X-Men. Tot i el fet de posseir un talent excepcional —cosa que s’evidenciava ja amb les seves capacitats telepàtiques i de telecinesi—, el potencial complet de la jove Jean apareixeria més endavant, amb la Força Fènix.

En el moment en què Jean Grey va esdevenir la Fènix Fosca, va tornar-se capaç de controlar la matèria amb la ment, i també les energies electromagnètica i còsmica, cosa que la va convertir en un dels personatges amb més capacitat de destrucció de l’univers Marvel.

El poder de Fénix Oscura se ha infravalorado durante mucho tiempo, pero es colosal.
La força de la Fènix Fosca és immensa, tot i haver-se infravalorat durant molt de temps | DailyDot

7. Apocalipsi

El primer mutant de la història, amb els orígens al període de l’antic Egipte, vol aniquilar qualsevol forma de vida de la Terra i edificar una civilització totalment nova damunt de les cendres de l’antiga, amb l’ajuda de 4 temibles Genets. 

L’Apocalipsi o En Sabah Nur compta amb uns superpoders molt eficients i temibles que faran tremolar els seus rivals: immortalitat, invulnerabilitat i una força sobrehumana. Hem pogut observar-lo posant-los en pràctica a la tercera part de la trilogia cinematogràfica dels ‘X-men’.

6. Doctor Manhattan

El Doctor Manhattan, tot i formar part del repertori de personatges de DC, no pertany a l’univers que comparteixen alguns dels personatges d’aquesta classificació, perquè el seu còmic —‘Watchmen’— és independent dels altres.

Tal com succeeix en el cas de molts superpoders, un accident nuclear greu va desintegrar el cos del físic Jon Osterman. Ara bé, els àtoms de l’home es van tornar a agrupar i van formar un ésser increïble amb la pell blava conegut amb el nom de Doctor Manhattan, que té una gran força, pot duplicar-se si així ho vol, té el do de la clarividència i domina la telecinesi.

De mica en mica, va anar deixant de banda la seva part humana per centrar-se en la seva meitat divina, fins al punt de deixar la Terra amb la finalitat d’anar a crear vida a una altra part de l’Univers.

5. Galactus

Galactus és una entitat divina amb orígens molt antics que posseeix poders còsmics i que pot arribar a cruspir-se planetes sencers. Per aquesta raó també rep el nom de «Devorador de Mons».

Gràcies als seus grans superpoders, pot exterminar la vida dels planetes sense gaire dificultats i és capaç de transportar les galàxies des del punt que sigui cap a qualsevol altra part de l’Univers. Tot això fa que sigui considerat una de les pitjors amenaces del repertori de Marvel.

4. Mister Mxyzptlk

Tot i que les persones que no tinguin gaire familiaritat amb el món dels còmics segurament no el deuen conèixer, Mister Mxyzptlk constitueix un dels antagonistes que més problemes ha representat per a Superman. 

Es tracta d’un personatge que viu a la Cinquena Dimensió, que té grans capacitats de bruixeria i que domina a la perfecció la tecnologia. Encara que no posseeixi unes intencions únicament perverses, li encanta mirar de frustrar els plans heroics de l’Home d’Acer, que el veu com una gran molèstia per a la seva labor salvadora.

Mr. Mxyzptlk es un peculiar personaje poco conocido con un gran poder que no llega a exprimir al 100%.
El personatge de Mister Mxyzptlk, tot i ser força desconegut, compta amb un poder molt important | VilliansWikia
 

3. Superman

En tercera posició arriba una de les insígnies de DC i, segurament, un superheroi dels més poderosos i purs que hi ha. El darrer supervivent del planeta Krypton és aquest Home d’Acer que posseeix una força i una rapidesa descomunals, pot volar, és gairebé invulnerable a tot —menys a la kryptonita— i té una visió de rajos X. Aquests grans poders han estat emprats sempre per lluitar contra les forces obscures del món i per fer el bé.

Hem vist com el representaven actors diversos en una gran multitud de versions a la televisió i al cinema, on no només enlluernava els espectadors amb les seves habilitats increïbles, sinó que també ho feia a través del seu encant i carisma tan característics.

2. El Totpoderós

Marvel torna a oferir-nos la figura d’un déu extremadament poderós. De fet, es tracta d’un dels darrers ‘Beyonders’, que constitueixen una raça molt antiga d’entitats còsmiques. En concret, el Totpoderós tenia la intenció de planejar les Guerres Secretes per enfrontar un gran nombre de superherois i vilans de l’univers Marvel després d’alguns segrestos d’aquests personatges, amb la finalitat de provocar lluites ferotges.

Amb una condició quasi etèria, el Totpoderós va poder adoptar formes diferents per tal de poder examinar de prop l’actitud dels éssers humans a la Terra i planejar els seus propòsits obscurs, convertint-se cada cop en un ésser més i més malèvol.

Los límites del Todopoderoso son, literalmente, infinitos.
Podríem dir que els límits del Totpoderós són infinits | Hobbyconsolas
 

1. Tribunal Vivent

Per acabar, al capdamunt del llistat ens trobem amb una entitat còsmica que té una gran presència a Marvel i que utilitza les seves habilitats per impartir una justícia divina. Absolutament tots els universos estan sota la seva jurisdicció, gràcies als seus poders infinits per poder fer d’àrbitre —com ara la capacitat de controlar la totalitat de les energies. Per això, no hi ha res que s’escapi al seu control, un fet que li confereix tal rellevància que havia d’estar a la primera posició.

Tot i aquest poder descomunal, el tità Thanos va poder-lo reduir amb l’ajuda del Guantellet de l’Infinit, encara que això es va produir després de molts esforços i d’una batalla sagnant i temible pel control de l’Univers.

Tribunal viviente (en amarillo) controlando a todos los superhéroes del universo.
El Tribunal Vivent —de color groc— pot controlar els superherois de tot l’Univers | Cedida

Comentaris

envia el comentari