IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Debat entorn de l'absència de la princesa Elionor en els premis Princesa d'Astúries

L'hereva al tron no va acudir ni com a espectadora als premis que porten el seu títol, fet que ha provocat certa controvèrsia

El rey Felipe con sus hijas Leonor y Sofia
El rei Felip amb les seves filles Elionor i Sofia | Cedida

La filla dels reis d'Espanya, Elionor, segueix sense acudir als premis Princesa d'Astúries. Malgrat que aquests premis porten el nom del títol que li correspon, Princesa d'Astúries, els pares de la nena no han considerat necessària la seva aparició en l'acte. Nombrosos periodistes, experts en protocol i en la reialesa han debatut sobre el tema amb opinions bastant dispars. Si bé és cert que la princesa encara no té l'edat que tenia el seu pare quan va pronunciar el seu primer discurs institucional –el rei Felip tenia 13 anys i actualment la princesa té només 11-, ja hi ha persones que reclamen que Elionor acudeixi almenys com a espectadora a actes d'aquest tipus. És el cas per exemple de la periodista especialitzada en la Casa Reial, Carmen Enríquez. «Jo personalment crec que podria debutar amb 12 o 13 anys perquè és una edat en la qual ja comença a assumir coses. Fins a aquest moment, sí que podria haver anat d'espectadora, però són els seus pares els que prenen la decisió i han considerat que encara no és el moment».

No obstant això són moltes altres les veus que consideren correcta la decisió de Felip i Letícia de mantenir encara al marge d'actes de la reialesa a la nena. Segons informa 'Jaleos', secció de 'El Español', Gerardo Correa, president de l'Escola Internacional de Protocol, considera que «les qüestions protocol·làries en el segle XXI no són com en l'Edat Mitjana. El protocol no es pot imposar per força, és una cosa molt més flexible que això. A més, no estem parlant de la decisió d'uns reis, sinó de la decisió d'uns pares. I el criteri de la Casa és clar quant a evitar que les filles deixen de ser nenes i acudeixin així al menor nombre d'actes possible». El periodista Jaime Peñafiel sosté també la decisió dels reis. «Quan Felipe va donar el discurs amb 13 anys era necessari promocionar la monarquia. Leonor no necessita promocionar res. La idea de portar-la a Oviedo em sembla fer un ús gratuït d'ella quan hauria d'estar al col·legi. De moment només és la filla del cap de l'Estat i la néta de l'emèrit. Hauria de seguir sent una nena, amb més raó quan no coneixem el futur de la monarquia a llarg termini», afirma.

La princesa Leonor junto a su hermana Sofía
La princesa Elionor al costat de la svaa germana Sofia | Cedida

Comentaris

envia el comentari