La infanta Cristina, durant la sessió del judici del cas Nóos del 10 de juny del 2016 que se celebra a Palma i en què es presenten les conclusions.

La decisió definitiva que ha pres la infanta Cristina amb el seu pare

Les infantes han passat amb el seu pare els seus últims dies a Espanya

Malgrat tots escàndols que ha protagonitzat Joan Carles I en les últimes setmanes, els seus últims dies al país no els ha passat en soledat. La infanta Cristina ha estat una de les visites més repetides de l'emèrit a la Sarsuela, juntament amb la seva germana Elena. 

Les filles del Rei Emèrit, les infantes Elena i Cristina, han acudit diàriament a acompanyar el seu pare en aquests tensos moments. Tot i ser localitzades per la premsa, les infantes s’han negat a fer cap mena de declaració sobre els últims escàndols de Joan Carles.

Les germanes han estat el gran suport per a l'emèrit, després que totes les notícies sobre les seves estafes i els seus negocis amagats sortissin a la llum. Elena i Cristina han passat llargs períodes de temps en el palau de la Zarzuela acompanyant al seu progenitor, i fins i tot la Infanta Cristina ha aprofitat el seu viatge a la capital per a visitar al seu marit en la presó.

La infanta Elena, sempre al costat de l'emèrit

La infanta Elena no s’ha oblidat de la família en cap moment i ha continuat visitant el seu pare dies abans de la seva fugida. Tot i això, tampoc ha abandonat la seva vida professional i ha continuat treballant a la fundació Mapfre.

Segons expliquen algunes fonts properes a Elena, la filla més gran del rei s’ha acomiadat en diverses ocasions del seu pare abans que aquest abandonés definitivament Espanya. «Ha volgut acomiadar-se abans d'anar-se'n de descans, i el que més ha fet és anar a Sarsuela, ja que allí munta a cavall, i també ha estat amb els seus pares, especialment amb el seu pare, a qui ha fet companyia».

Tant és l’estret vincle entre pare i filla que Elena tenia previstes unes vacances al costat de Joan Carles del 10 al 17 agost. Ara, amb la sortida del rei del país, els plans es veuen cancel·lats per a la Família Reial.

Les infantes es neguen a parlar sobre els escàndols del rei

Pare i filla sempre han tingut un vincle molt especial, i és per aquest motiu que la infanta Elena també ha decidit marxar uns dies a la casa d'una amiga seva a Segòvia per a poder desconnectar després de tantes notícies.

Per la seva banda, persones pròximes a la Infanta Cristina també han afirmat la companyia que li ha fet al seu pare en el palau abans que l’emèrit deixés el país: «Ha passat llargs dies en Sarsuela».
 


Després de la publicació de la decisió de l'emèrit d'abandonar Espanya, molts mitjans de comunicació han intentat obtenir declaracions de les seves filles. Però, no obstant això, cap de les infantes ha parlat sobre aquest tema.

Les infantes, les noves hereves

Però les infantes estarien jugant un paper més important del que sembla a conseqüència d’aquests escàndols reials. I és que el rei Felip va renunciar a l’herència del seu pare, el que fa que Elena i Cristina siguin les beneficiàries directes.

Així ho va informar el mitjà ‘The Telegraph’: «La fortuna de la fundació haurà de ser atribuïda als hereus legals nascuts o que naixessin d'una unió legal del quart beneficiari i a parts iguals entre ells, a falta dels cinquens beneficiaris».

D’aquesta manera, les infantes apareixen com beneficiàries d’una de les moltes fundacions que ha propiciat els escàndols de Joan Carles: la Zagatka.