Fotomuntatge de la reina Letícia i la infanta Cristina

La reina Letícia confirma la decisió definitiva amb la infanta Cristina

Letícia sembla disposada a donar una segona oportunitat a la infanta Cristina

La situació de Cristina ha fet un gir radical en qüestió de dies. La separació del seu marit pot obrir-li les portes de la casa de Letícia i del seu germà Felip. Després d'apartar-la no veurien amb mals ulls que es tornés a reintegrar a la institució.

Es pot dir que la infanta perd el marit, però té moltes possibilitats de recuperar la família de sang. Aquesta opció és molt desitjada per les dues parts, com afirma Pilar Eyre al bloc de 'Lecturas'.

L'única condició de Letícia és que Cristina trenqui la relació amb el pare dels seus fills. És a dir, que no hi hagi possibilitats de reconciliació. La periodista confirma que «no tornaran» malgrat els bons desitjos de l'advocat de l'esportista.

Primer pla de la infanta Cristina amb mala cara
La infanta Cristina podria recuperar la família de sang. | Europa Press 

Va deixar entreveure fa uns dies que podria ser una separació temporal. Però la rancúnia s'ha apoderat de la germana del rei, que no està disposada a protagonitzar més titulars per culpa d'Urdangarin.

«No és una persona superficial que pren decisions a la lleugera», assenyala. Ara s'enfronta a un nou escenari vital, del qual possiblement pugui treure molt de partit. En aquests moments tan delicats s'ha trobat amb l'ajuda de tots els seus amics.

«La seva família li dona suport, inclosos el seu germà i la reina, amb qui no tenia relació, i per a ella això és decisiu». Eyre defensa amb arguments que hi ha una sèrie d'elements que li aclareixen el retorn a Zarzuela.

La reina Letícia i la infanta Cristina en un acte institucional
Letícia i Cristina van estar molt unides en el passat. | GTRES 

De moment, continua a la seva residència de Ginebra, on intenta mantenir-se allunyada del focus mediàtic. Allà viu amb la seva filla petita, que és un dels seus grans suports. Des de la distància, els altres tres fills intenten estar-ne molt pendents.

Letícia considera que la seva cunyada ja ha fet el primer pas per reintegrar-se a la família. L'anunci de la separació per part de Cristina i el seu marit va ser suficient. Durant molts anys, van intentar fer-li veure que la seva parella no era la millor companyia.

Els seus negocis irregulars el van portar a la presó, i amb ell també va arrossegar la seva dona. Per primera vegada, Espanya va ser testimoni de com una component de la Casa Reial s'asseia davant un jutge. Una imatge que mai no van voler veure els reis i que podia tenir unes conseqüències per a la Corona.

Infanta Cristina i Iñaki Urdangarin durant un acte.
Letícia considera essencial que la infanta Cristina se separi del seu marit. | GTRES 

A algunes persones els va poder agafar per sorpresa la nova relació de l'exjugador d'handbol. Però la seva afició per les dones era prou coneguda. Més d'una vegada se'l va acusar de ser infidel.

Les investigacions del Cas Nóos van revelar una sèrie de missatges que dedicava a la seva presumpta amant. Es tractava de la dona d'un antic company d'equip amb qui tenia un tracte molt proper.

Letícia no perd detall de les actuacions del seu cunyat

Letícia ho posarà molt senzill a Cristina perquè torni a palau. Això sí, intenten estar molt atents a tots els moviments que realitza l'exduc de Palma. Pilar Eyre sosté que la seva relació amb Ainhoa Armentia «no va ser una febre de cap de setmana».

Primer pla de la reina Letícia molt maquillada
Letícia no complicarà més les coses a la infanta Cristina | Europa Press 

En principi, la ruptura del matrimoni reforçarà encara més aquesta nova relació. Creu que ella «no té cap intenció de volatitzar-se», i que Iñaki té previst apostar de manera decidida per aquesta donaa.

Enmig de tot això hi ha els cosins de la princesa, que sense voler-ho s'han convertit en protagonistes. Els problemes matrimonials dels seus pares els han col·locat a la primera línia mediàtica i no sembla senzill que hi surtin fàcilment.

Ara queda per veure qui mou fitxa primer a Zarzuela. El que és evident és que Letícia sembla disposada a girar full amb la infanta Cristina.