IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La defensa retira l'informe dels detectius privats sobre la jove denunciant de la suposada violació de 'La Manada'

S'ha optat per adjuntar a la causa una fotografia que va publicar la jove a les xarxes socials

La defensa retira el informe de detectives privados sobre la joven denunciante de la supuesta violación de San Fermín
La defensa retira l'informe dels detectius privats sobre la noia | CatalunyaDiari.com
 

La defensa d'un dels acusats per la suposada violació grupal ha retirat de la causa l'informe que va encarregar a una sèrie de detectius privats, perquè investiguessin l'activitat que va realitzar la jove denunciant a les seves xarxes socials. Així ho ha comunicat l'advocat durant la darrera sessió del judici abans que dilluns i dimarts vinents les parts exposin els definitius informes de conclusions.

Sí que es manté a la causa, però, una foto que va publicar la noia denunciant en aquesta xarxa. Aquesta imatge en concret serà incorporada a petició expressa de l'advocat de tres dels acusats.

Cassol, l'agència contractada  

Durant l'últim any, la jove madrilenya, qui va procedir amb la denúncia per violació als cinc nois coneguts com 'La Manada', ha estat vigilada per un detectiu privat de l'agència Cassol Detectius. Companyia que, de fet, ha estat contractada per la família d'un dels cinc imputats.

L'acceptació a tràmit de l'informe elaborat per aquesta agència de detectius privats sobre el seguiment de la jove ha estat un dels principals eixos de la polèmica del cas, un dels més mediàtics i comentats en l'àmbit social i judicial.

La culpabilització de les víctimes

El fet que es mantingui adjunt a la causa una foto que va publicar la jove a les xarxes socials, continua deixant en evidència uns altres dels aspectes més controvertits del cas: la culpabilització de les víctimes que pateixen algun tipus d'abús sexual, el marcat masclisme i les falles del sistema penal.

Precisament va ser l'advocat que representa a tres dels cinc acusats, Agustín Martínez Becerra, qui va demanar que s'inclogués la imatge. El quid de la qüestió era el següent, ja que el més important de la samarreta és el missatge que hi duu escrit: «Facis el que facis, treu-te les calces».

A través de l'informe elaborat per l'agència de detectius i d'acord amb la imatge, l'estratègia de la defensa de 'La Manada' es basa a demostrar que la jove va portar una vida normal després de la suposada agresió i violació. La qual cosa implicaria una aparent normalitat en el comportament de la víctima i, segons els acusats, desmuntaria que els fets haguessin ocorregut sense el consentiment de la víctima.

Finalment, la demostració que la jove agredida portés una vida completament normal faria que no se la pogués assenyalar com la dona que va ser suposadament violada durant la festa de San Fermín.


Comentaris

envia el comentari