Defensen la construcció d'una gran mesquita a Barcelona

la seva construcció resoldria la precarietat dels oratoris de la ciutat i el document analitza els aspectes de la vida religiosa dels musulmans a la ciutat

Un informe de 151 pàgines redactat pels antropòlegs de la Universitat de Barcelona Alberto López Bargados, Martin Lundsteen i Ariadna Solé, encarregat pel consistori barceloní ha recomanat que s'autoritzi d'una gran mesquita de nova planta a la ciutat. 

Tal com explica el Diari Ara, la seva construcció resoldria la precarietat dels oratoris de la ciutat i el document analitza els aspectes de la vida religiosa dels musulmans a la ciutat com ara les mancances i els atacs islamòfobs als llocs de culte als problemes i discriminacions que pateixen les dones per dur hijab, passant per les dificultats per aconseguir llocs on celebrar les festes tradicionals i les peticions perquè s'ensenyi l'islam a les escoles.

A més, l'informe també incita a la reflexió sobre les modalitats de finançament del projecte. Entre aquestes possibilitats han barallat la possibilitat que l'Aràbia Saudita financés el primer projecte, també s'havia sondejat la possibilitat que ho fes el Marroc, i l'última especulació, del 2014, parlava de diners de Qatar encara que això podria comportar problemes en el discurs del centre de culte.

Per una altra banda, l'informe també recull els problemes a l'oratori, ja que segons les converses que han tingut amb els líders de la comunitat musulmana el problema més greu amb què es troben és la precarietat dels llocs de culte. A l'informe també es pot trobar l'intent d'obrir un oratori al barri de Verdum, frustrat quan ja s'hi havien fet les obres, per l'oposició coordinada dels veïns.


Comentaris

envia el comentari