IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Molts dels aliments que consumim contenen una quantitat excessiva de sucre

La iniciativa 'SinAzúcar' pretén conscienciar als compradors sobre els productes més nocius

Un iogurt Activia 0% conté fins a quatre terrossos de sucre | SinAzúcar.org

Quan consumim aliments amb alts nivells de sucre estem introduint al nostre cos un hàbit que podria arribar a convertir-se en dependència sense adonar-nos. El seu abús podria produir sobrepès, diabetis, càries i fins i tot risc cardiovascular, per això és important anar amb peus de plom a l'hora d'escollir els aliments que acaben a la nostra cuina. De vegades, encara que tinguem la intenció de saber què mengem, o no mirem les etiquetes o simplement no entenem les quantitats que indiquen.

Aquest va ser el motiu pel qual Antonio Rodríguez Estrada va crear 'Sinazúcar.org', una iniciativa que consisteix a difondre imatges on els productes apareixen al costat de la quantitat de sucre que contenen, mesurat amb terrossos. «Una de les causes de l'epidèmia d'obesitat actual és l'abús de productes industrials en l'alimentació diària», explica aquest fotògraf compromès amb l'alimentació sana. «Sinazucar.org pretén visualitzar el sucre ocult en aquests aliments processats d'una forma simple i gràfica perquè les imatges puguin ser compartides fàcilment a través de les xarxes socials. És el meu gra de sorra per millorar els hàbits de consum», explica Antonio.

Vuit galetes Maria són equivalents a tres terrossos de sucre | SinAzúcar.org

 

Un iogurt 0% de Danone conté quatre terrossos de sucre, igual que un brik de 200 mil·lilitres de salsa de tomàquet Hacendado. Pels amants de Starbucks també tenim males notícies, i és que un cafè Mocca Blanc Venti amb nata i xarop de xocolata conté ni més ni menys que 20 terrossos de sucre. Encara que aquesta iniciativa no és original, ja que en podem trobar similars com la de Sugar Stacks, suposa dues novetats en aquest tipus de propostes: els productes són del mercat espanyol i les imatges imiten la publicitat amb la qual solen anunciar-se.

UN iogurt per a bebès de Nestlé conté més de dos terrossos de sucre | SinAzúcar.org
 

«Unes de les conseqüències de l'abús del sucre és la pujada del llindar de sabor dolç», exposa Rodríguez Estrada. «Cada vegada en necessitem més perquè alguna cosa ens tingui bon gust. Si eduquem des de petits el nostre paladar amb batuts, iogurts ensucrats o refrescs, quan som adults un cafè amb 20 terrossos de sucre ens resulta deliciós». Per aquest motiu la iniciativa està encarada al fet que la gent pensi dues vegades abans de donar-li certs aliments als nens o a nosaltres mateixos.

Un got de ColaCao conté tres terrossos de sucre | SinAzúcar.org
 

 


Comentaris

envia el comentari