Denunciats tres hotels de Lloret de Mar per tenir la llum punxada

Els establiments són del mateix propietari

El Savoy és un dels tres hotels denunciats per tenir la llum punxada. | Cedida.

Ja són tres els hotels de Lloret de Mar denunciats per tenir la llum punxada, el Sun Village, el Savoy i el Mediterranean Sand, tots del mateix propietari. El primer d'aquests establiments va ser evacuat dijous a la matinada per un incendi en un dipòsit de gasoil. L'endemà es va descobrir que estava connectat il·legalment a la llum, igual que el Savoy. Tècnics d'Endesa han comprovat aquest dilluns que el Mediterranean Sand -on al febrer ja es va haver de tallar la llum- estava punxat al centre de transformació que la companyia elèctrica té a la via pública. L'empresa ha denunciat els responsables de tots tres hotels. Els Mossos d'Esquadra enviaran els atestats als Jutjats de Blanes perquè ho investiguin. Per la seva part, CCOO demana que s'aclareixi en quina situació queden els empleats de l'hotel precintat per l'incendi.

El passat dijous 1 de setembre al migdia es va declarar un incendi en un dipòsit de gasoil al terrat de l'hotel Sun Village de Lloret de Mar (Selva), ubicat al carrer Turó de l'Estelat, número 29. El foc no va afectar les instal·lacions però va obligar a desallotjar 238 persones, entre clients i treballadors. A dia d'avui, continua clausurat al públic. Arran de l'incendi es va posar al descobert que tant aquest establiment com un altre hotel de la mateixa cadena, el Savoy, estaven connectats il·legalment a la llum. Els mossos van obrir diligències i Endesa va denunciar-ne els responsables.

  

  

Crítiques a les administracions

  

«Si això passa amb un usuari domèstic, les empreses actuen de manera immediata. Per què no s'ha fet amb aquests hotels, quan hi havia una advertència de frau elèctric, és un interrogant», ha reflexionat Josep Maria Montalbán, secretari general de la federació de serveis de CCOO a les comarques gironines.

Així mateix, el sindicat ha alertat de la mala imatge que episodis com aquest suposen per al municipi costaner de Lloret. Troben incongruent que es reclami un model turístic de qualitat alhora que es «consenten» irregularitats com la connexió il·legal a la llum.

Denúncia de CCOO

  

«Els ho hem demanat per escrit i l'empresa dóna la callada per resposta. Els treballadors tenen dret a saber en quina situació contractual es troben. Si l'empresa no ho té en compte, ja denota el seu tarannà de gestió», ha argumentat Montalbán.

Des d'inicis d'any, CCOO ha denunciat fins en tres ocasions anteriors la direcció de l'hotel pel retard en el pagament de les nòmines i per "no respectar els drets de la representació sindical". Els empleats van anunciar diverses convocatòries de vaga, que no es van acabar materialitzant perquè «24 hores abans, l'empresa procedia a l'abonament de les nòmines». 


Comentaris

envia el comentari