IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien el contingut transfòbic de la darrera campanya de l'associació ultracatòlica Hazte Oír

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que no permetrà circular per la ciutat el bus de la campanya | Al lateral del vehicle s'hi pot llegir «Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho»

L'autobús de la campanya amb contingut transfòbic | Cedida

L'arribada d'un autobús de l'associació ultracatòlica Hazte Oír amb un missatge contra els nens transsexuals a Barcelona, Sant Cugat i l'Hospitalet de Llobregat els pròxims 3 i 4 de març, ha provocat la indignació d'una bona part de la societat. Aquesta disconformitat s'ha traduït en una campanya de recollida de signatures impulsada a través Change.org per demanar la seva retirada immediata. En la petició s'exposa que «les conseqüències d'aquesta campanya seran greus per a aquells nens que estan patint i que només veuran aquí més motius per sentir-se aïllats, equivocats, confosos i culpables. És intolerable en un món en el qual són tan freqüents els suïcidis de menors LGTBI provocats per l'assetjament escolar».

La campanya té l'objectiu de difondre el llibre '¿Sabes lo que quieren enseñar a tu hijo en el colegio?', en el qual «es fa una crida als pares per rebel·lar-se contra les lleis que obliguen a educar en la diversitat sexual», segons explica la mateixa organització. L'autobús de la campanya porta missatges impresos com «Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin» o «Si neixes home, ets home. Si neixes dona, seguiràs sent-ho», fet que ha provocat una allau de missatges contraris a l'objectiu de l'associació ultracatòlica. La majoria d'aquests missatges demanen que aquest vehicle no circuli pels seus municipis.

Entre aquests missatges contraris es troben Esquerra Republicana de Barcelona o la secció LGTB dels Socialistes de Catalunya, que han reafirmat el seu compromís contra la transfòbia. De fet, l'Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que no permetrà circular per la ciutat el bus de la campanya, tal com li havien demanat diversos grups de l'oposició, i en el cas de l'Hospitalet, l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha mostrat el seu rebuig a través de les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari