IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Denuncien els seus centres sanitaris per haver d'esperar dos anys per rebre una visita

La Roser i la Mari Cruz, dues dones que no poden treballar pel dolor de les seves lesions, han estat assessorades per la Coordinadora d'Entitats SAP Muntanya

Aprendre a conviure amb dolor diari perquè falten dos anys per la visita amb l'especialista que t'ha de tractar. Aquesta és la situació amb què es troben la Roser Folch i la Mari Cruz Río, dues dones amb lesions que correspondrien a l'àrea de Traumatologia dels seus centres sanitaris i que, veient el temps que els queda per ser ateses, han hagut de deixar la seva feina per la incapacitat que els produeix la lesió.

Segons ha explicat a TV3, Roser Folch té una tendinitis al tendó d'Aquil·les des del 2012, que ja se li ha fet crònica i se li ha complicat amb una bursitis (inflamació d'una bossa serosa). La pròxima visita amb l'especialista de l'Hospital Vall d'Hebron la té pel mes de novembre del 2018, dos anys després de la seva darrera visita. La dificultat de moviment i el dolor que li produeix han provocat que hagi deixat la feina. En la mateixa situació es troba la Mari Cruz Río, que pateix una desviació de la vèrtebra que la fa anar coixa. També està a l'espera des de fa molts mesos per operar-se i mentrestant ho calma a base de pegats de morfina.

Totes dues han presentat reclamacions davant els seus respectius centres sanitaris. A més, han estat assessorades per la Coordinadora d'Entitats SAP Muntanya, un conjunt d'entitats veïnals, que tenen com a objectiu la defensa del sistema sanitari públic i de caràcter universal. Aquesta entitat actua a l'Àrea Integral de Salut Barcelona Nord, que atén una població de 560.237 habitants i aplega cinc districtes de la ciutat: Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.


Comentaris

envia el comentari