Denuncien la situació precària dels professionals sanitaris a Catalunya

Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges, parla de metges 'fast food'

Jaume Padrós, president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, al costat de l'exconseller Boi Ruiz | CatalunyaDiari.cat

El Col·legi de Metges ha denunciat contractes inestables i salaris que, en més del 15% dels casos, no superen els 1.500 euros. Per aquest motiu, el seu president, Jaume Padrós, ha declarat a RAC1 que es fan «contractes per dies; contractes setmanals de dilluns a divendres, de baixa durant el cap de setmana; contractes per guàrdies sense cap mena de planificació, avisen els metges d'avui per demà. Se'ls ha arribat a anomenar metges 'fast food' perquè aquesta és una pràctica freqüent als establiments tipus McDonald's». D'altra banda, ha presentat al Parlament de Catalunya un informe que posa de manifest aquesta problemàtica. La situació és especialment greu a l'atenció primària, on la manca de recursos humans obliga als professionals a donar un servei molt menys personalitzat i a elaborar llistes d'espera que no paren de créixer.

A aquest problema s'afegeix la denúncia de Metges de Catalunya (MC), que alerta de la «passivitat» de l'Administració i les empreses de salut davant «l'augment incontrolat» d'agressions a facultatius en centres sanitaris. Segons les dades que aporta el sindicat mèdic, Catalunya ocupa el primer lloc del rànquing de comunitats autònomes amb un major nombre d'atacs contra el personal mèdic. Per al secretari general de MC, Josep Maria Puig, tant les empreses sanitàries com la mateixa Administració «tenen bona part de responsabilitat» en l'augment d'aquesta «xacra» perquè «no han fet prou» per resoldre la «massificació» del sistema i les demores en l'atenció «que sovint desencadenen aquest tipus d'agressivitat".


Comentaris

envia el comentari