IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien la mala seguretat del metro de Madrid després que un home es passegés amb el que semblava una escopeta

Cal recordar que Espanya es troba en fase d'alerta 4 i que la seguretat hauria de ser major en aquest tipus de llocs

  

Els nervis estan a flor de pell; des del passat estiu la situació social i política espanyola no fa més que complicar-se: un atemptat terrorista a Barcelona, un intent a Cambrils, i els últims esdeveniments amb l'independentisme català han deixat a la població molt inquieta i a la mercè d'un profund sentiment d'incertesa.

La cosa es complica encara més després que circulin imatges com la que us mostrem: a la fotografia, publicada a Twitter, es veu a un home portant el que sembla una escopeta. L'home es troba pujant tranquil·lament les escales mecàniques del metro de Madrid i, si bé l'arma no es veu, pot intuir-se a través de la funda que, freqüentment, s'utilitza per transportar-les. La imatge ha causat molta incomoditat i són molts els que es pregunten com és possible després de com està tot i enmig d'un preocupant estat d'alerta 4.

L'estat d'alerta 4 és un dels més restrictius i preocupants

Cal destacar, com informàvem fa alguns mesos, que l'estat d'alerta 4 consisteix en:

— Augment de la presència policial.

— Els cossos policials estan millor armats, poden portar armes tàctiques com a escopetes o subfusells i, fins i tot, blindatges. Les patrulles són més nombroses.

— Edificis clau, tals com a hospitals, escoles, estacions, monuments, edificis polítics i, eventualment, algunes personalitats polítiques tenen major vigilància.

— Registres i recerques sobre potencials sospitosos més intenses.

— Alerta i difusió ciutadana.


En aquestes condicions els ciutadans esperarien que, tenint en compte que el metro de Madrid és una de les infraestructures més concorregudes, importants i crítiques de la capital, també fos una de les més vigilades. Cosa que, encara que hauria de complir-se, sembla haver-se posat en evidència amb aquest succés.

Podrien haver-hi excepcions

La veritat és que els fets deixen moltes preguntes obertes i els responsables de l'estació encara no han comentat res sobre aquest tema, però de confirmar-se podria ser una de les falles de seguretat més greus i perilloses vistes en molt temps. Cal destacar, no obstant això, que en la imatge no s'aprecia l'arma amb nitidesa i si bé els agents de seguretat no haurien de córrer el risc i haurien de comprovar-ho, podria ser que no es tractés d'una arma en realitat.

D'altra banda, encara sent-ho, podrien existir certes excepcionalitats no solament per a la tinença sinó per portar aquest tipus d'armament en públic. Una de les opcions podria ser que l'arma sigui en realitat material esportiu, així, com a eina per exercir pràctiques de tir al plat, tir esportiu o qualsevol altra modalitat lúdic-esportiva, podrien concedir-se permisos que permetin la seva mobilitat.

Cal destacar que aquest tipus d'armes no són armes a l'ús i encara que poden fer molt mal, solen adaptar-se a les necessitats de la competició i solen transportar-se descarregades. També poden portar-se en casos excepcionals si el portador compta amb la llicència B d'armes, extremadament difícil d'aconseguir, i que acredita una necessitat imperiosa d'estar armat amb finalitats defensives.

En aquest cas, no obstant això, la llicència es restringeix a armament de curt abast i petit calibre com a pistoles o revòlvers. Sigui com sigui, la veritat és que, com es comentava prèviament, aquest tipus d'albiraments han de comprovar-se per les forces de seguretat, ja que, en cas de no fer-ho, podrien arribar a desembocar en un tiroteig.


Comentaris

envia el comentari