URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Denuncien que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala torna a tenir rates

L'USPAC anuncia que portaran el cas al Departament de Treball perquè actuï
Una rata morta a la comissaria de l'Escala | USPAC

El sindicat policial USPAC denuncia que hi ha rates a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala. Aquesta no és la primera vegada que alerten d'aquesta situació. De fet, ja ho han fet en dues ocasions més però asseguren que ara la situació ha empitjorat i els animals no només entren a través del clavegueram sinó que n'hi ha, fins i tot, als conductes de ventilació. El portaveu del sindicat, Josep Miquel Milagros, diu que la Direcció General de Policia (DGP) els va assegurar que havia pres mesures, però «tot continua igual». 

Per això, han anunciat que portaran el cas al Departament de Treball perquè «actuï en conseqüència». «Ho considerem un fet molt greu, que perjudica clarament la nostra feina i la nostra dignitat», insisteix. Fa dos anys que denuncien la situació i asseguren que ara ha empitjorat. El darrer exemplar el van localitzar la setmana passada a les seves dependències. Però no és l'únic. Segons Milagros, també han detectat rates als sostres falsos i els conductes de ventilació de l'equipament. «Fins ara sortien de la claveguera però ara ja n'hem trobat en aquests punts», explica. Aquesta situació crea un problema de manca de salubritat i un risc per als agents perquè aquests animals estan relacionats amb la propagació de nombroses malalties. A més, diu, tenen accés a llocs comuns com el menjador i on guarden queviures.

 

«Res no els impedeix accedir als espais on s'atenen als ciutadans», remarca. Segons Milagros, la Direcció General de Policia està al corrent la situació i els va dir que havia pres mesures. La nova aparició de rates constata, al seu entendre, que no s'ha fet el que caldria. «Les accions dutes a terme per l'administració fins al moment són un nyap i totalment insuficients», insisteixen a través d'un comunicat. Per això, han anunciat que denunciaran el cas davant del Departament de Treball perquè «actuï en conseqüència» perquè prengui mesures urgents, com tapar amb material d'obra tots els possibles forats d'accés, i localitzar els punts dels sostres falsos i conductes d'aire per on han pogut entrar els animals i bloquejar-los. També volen que es netegin i desinfectin aquelles zones on n'han trobat.