Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Borja Prado amb les instal·lacions de Telecinco al fons

Al descobert el verdader responsable de la fi de 'Sálvame': no és Borja Prado

Surt a llum qui va decidir la fi de 'Sálvame'

'Sálvame' s'ha acabat i s'acomiada de la seva audiència després de 14 anys d'emissió. L'espai que tants èxits va donar a Telecincova fer públic que s'acabava de la manera més inesperada. Un final que molts atribueixen a Borja Prado, president de Mediaset, però sembla que poc o res té a veure amb l'empresari esmentat.

Resulta curiós que 'Sálvame' hagi dit adeu el mateix dia que es compleixen dos anys de la mort de la popular periodista Mila Ximénez. A més, el darrer 23 de juny també ha estat el 70è aniversari de l'exconseller delegat de Mediaset España durant 23 anys, Paolo Vasile.

El responsable del final de 'Sálvame' no és el que tots assenyalaven

Més enllà de coincidències, molta gent posa nom i cognoms a la persona que va decidir eliminar de la graella el magazín més popular de la televisió. La realitat és que no és una persona qui en seria responsable, al contrari, és una productora.

Captura del programa 'Sálvame' del divendres 2 de juny dedicat al casament de Kiko Matamoros
'Sálvame' ja ha acabat i sabem qui en va decidir el final. | Telecinco

Banijay, una companyia vetada fins fa menys d'un any a Mediaset per Paolo Vasile, és qui ha acabat amb 'Sálvame'. Ara, amb l'italià fora de Telecinco, Banijay és present a Mediaset a través de diverses de les seves productores.

Cuarzp és la responsable de 'La Isla de las Tentaciones' i 'Así es la vida', magazín vespertí presentat per Sandra Barneda, programa que ocuparà el lloc de 'Sálvame' a les tardes. A més, s'encarregarà de produir el nou espai que substituirà el 'Deluxe' a l'horari de màxima audiència. Un programa del qual només es coneix de moment el seu títol provisional, 'La última noche'. També hi és darrere de 'Vaya vacaciones', un nou 'reality' conduït per Luján Argüelles, aposta d'entreteniment de Telecincoper a aquest estiu.

Qui es beneficia del final de 'Sálvame'?

Després de 'Sálvame', serà 'Así es la vida' qui ocupi el seu lloc i es mantindrà en antena fins que arribi Ana Rosa Quintana amb 'TardeAR'. La periodista s'incorporarà al seu nou programa el pròxim 25 de setembre. Aquests moviments suposen un important canvi de cicle a Mediaset Espanya, que elimina La Fábrica de la Tele, obligada ara a un ERO després de la cancel·lació dels seus formats estrella.

Ana Rosa Quintana, presentant 'El programa de AR' amb preocupació el dia 24 de maig de 2023
'Sálvame' serà substituït per Ana Rosa Quintana el pròxim mes de setembre | Telecinco

La productora de 'Sálvame' perd un volum de facturació que beneficia Unicorn Content, productora de 'El Programa de Ana Rosa'. Ara bé, qui millor surt d'aquesta operació és Banijay, productora de 'Así es la vida', ja que fins fa uns mesos patia el veto que li havia imposat Paolo Vasile.

Així, Banijay serà qui s'encarregui de les principals apostes de la temporada que ve. Aquesta firma assumirà la producció dels tres principals realities de Mediaset Espanya: 'Gran Hermano VIP', 'La Isla de las Tentaciones' i 'Supervivientes'. També els de TVE: 'Masterchef Celebrity' i 'Masterchef', a més dels de Prime Video: 'Operación Triunfo'.


Banijay és un conglomerat d'empreses que va néixer el 2008 gràcies a Stéphane Courbit. Aquest directiu francès, la fortuna del qual s'estima en uns 800 milions d'euros, procedia d'Endemol, productora de 'Gran Hermano'.

A Espanya, Banijay està dirigida per Pilar Blasco, que té a les seves ordres directius com Tinet Rubira, José Manuel Lorenzo o Macarena Rey. Certament, ha esdevingut un dels grups internacionals de creació i distribució de contingut més grans del món.

Davant la fi de 'Sálvame', la pregunta no pot ser una altra. Banijay ha entrat a Mediaset perquè ha sortit Vasile? O Vasile va sortir de Mediaset perquè entrés Banijay? El que és clar és que el responsable que 'Sálvame' hagi dit adeu no és Borja Prado, tal com molta gent assegurava.