⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Descobreix les 7 ciutats amb menys encant d’Espanya

Et presentem els paisatges urbans més lletjos de tot el país
Eibar, al País Basc, és una de les metròpolis amb més gris de tot l’Estat  Wikimedia Commons

 

A Espanya hi trobem moltíssimes localitats boniques amb un aspecte seductor, que brillen per la seva bellesa i es poden classificar sense problemes entre les millors ciutats del continent. Amb grans parcs i jardins, àrees per gaudir del temps lliure, monuments mítics, obres arquitectòniques espectaculars o altres construccions interessants, aquestes urbs posseeixen una infinitat d’elements atractius que les converteixen en indrets molt visitats i reputats.

  

Ara bé, nosaltres proposem una classificació que mostri l’altra cara de la moneda

  

encara que no gaudeixin d’un aspecte seductor, totes tenen les seves qualitats i les seves coses bones

Les 7 ciutats més poc agraciades del país

Primer de tot, hem de subratllar que la subjectivitat regeix la classificació i que no volem fer enfadar ni ferir la sensibilitat dels veïns d’aquestes metròpolis. Ara bé, tots sabem que a Espanya hi ha llocs que destaquen més per la seva bellesa que d’altres, i en aquesta llista hem inclòs precisament els que no deixen bocabadada la gent pel seu atractiu. 

 

7. Santa Cruz de Tenerife

En el darrer lloc de la llista hi trobem aquesta ciutat que, tot i que cada any rep un nombre molt important de visitants, ha estat criticada pels seus carrers «poc cuidats» i «decrèpits». Pels seus habitants això no deu ser gaire bo, però si només vols passar-hi una temporada i gaudir de la calma de les platges canàries és un lloc amb un clima ideal. 

 

6. Algesires

Situada al sud del país, a la província de Cadis, i amb un dels ports més rellevants de la Mediterrània, Algesires és una de les portes d’entrada a la península des del continent africà. Durant l’època de domini àrab, la metròpoli va tenir un paper molt destacat, en part gràcies a la seva ubicació estratègica: se situa en una de les bandes de l’estret de Gibraltar.
 

Algesires és una urbs amb un entramat urbà molt complex Algeciras al minuto

 

Ara bé, la configuració dels seus carrers és extremadament complicada, quasi laberíntica —fent que els visitants es desorientin molt fàcilment— i l’aspecte dels seus barris deixa molt a desitjar, amb habitatges de dubtosa qualitat i de poca bellesa. Per tot això, es converteix en la sisena ciutat menys agraciada de l’Estat. 

 

5. Eibar

Aquesta localitat basca, situada a la província de Guipúscoa, es considera la cinquena més lletja de tot el país. Està conformada per múltiples fileres d’edificis alts sense atractius particulars que la facin seductora per als visitants. Igual que molts altres municipis d’Euskadi, la seva economia està centrada sobretot en la indústria —en aquest cas, la de la fabricació del ferro. Així, des de fa dècades és la residència de la majoria de gent que treballa en aquest sector, que hi dorm i poca cosa més. 


Tot i que Eibar té un riu que banya la ciutat, l’Ego, l’aspecte general de la ciutat és caòtic i poc agraciat: té carrers que no segueixen cap mena d’ordre i que són grisos i sonsos. Ara bé, si tens ganes d’anar a un lloc amb poc sol, amb molta grisor i ple d’escales —ideals per fer una mica d’esport—, és el lloc més indicat.
 

4. Vigo

La quarta urbs amb menys encant de tot el país és la gallega Vigo que, tot i estar situada en un paratge inigualable —amb un casc antic i un paisatge bellíssim a tot el voltant, a més d’una ria que val la pena veure— és molt poc agraciada: en gran part, això és per culpa del gran nombre d’edificis alts de color gris que l’inunden i per la manca d’espais verds de l’indret. 

 

Encara que alguns li han arribat a oferir el segon lloc de ciutat menys encantadora d’Espanya, com veureu més endavant nosaltres hem cregut oportú col·locar en aquesta posició un altre racó de l’Estat. Vigo també té alguns punts a favor, com ara el bonic carrer Policarpo Sanz que destaca entre la resta per ser molt diferent i agraciat. A més, als voltants de la metròpoli hi ha diverses excursions interessants que pots fer que et portaran a paratges ben atractius.

3. Ferrol

Seguim a Galícia per descobrir la tercera urbs amb menys bellesa del territori espanyol. Aquesta localitat va guanyar molta importància durant l’època daurada de la indústria al país i molts obrers van instal·lar-s’hi. Té un casc antic molt malmès i mig enderrocat que podria ferir els vianants que s’hi acostin, cosa que ha fet que l’Ajuntament s’estigui plantejant acabar-lo d’enderrocar del tot. L’única cosa que val la pena visitar són els racons verds que té, però res més.

 

2. Ciudad Real

Ara toca anar fins a Castella-la Manxa, una comunitat que no destaca pels seus atractius espatarrants: si hi passes en cotxe, t’adonaràs que no hi ha gaire coses que sobresurtin, ni arbres ni natura espectacular, només camps de blat i molins que es van repetint incansablement per tot arreu —els típics paisatges del Quixot— i ben poca cosa més.


Ara bé, a Ciudad Real la cosa és especialment preocupant: no hi ha cap edifici o monument que tingui prou interès o bellesa per als visitants. No hem trobat res que valgui la pena veure si s’hi va per tal de fer turisme. Així, la metròpoli resulta molt avorrida per als visitants i, a sobre, no té fama de tenir gaire seguretat

 

1. Fuenlabrada

A la comunitat de Madrid hi trobem aquesta localitat, coneguda per a molts com una de les més poc encantadores de tot el país. La bombolla immobiliària la va absorbir de ple en l’època de les vaques grosses i s’hi van construir diverses àrees residencials amb poc encant, a més de molts edificis alts i poc agraciats. Finalment, quan la crisi va començar, d’altres construccions van quedar a mitges, deixant un paisatge desolador a l’horitzó.

 

La menys encantadora de totes

Encara que les urbs d’aquesta llista són ben antiestètiques, n’hi ha una que destaca especialment per la seva lletjor, encara que ens sàpiga greu pels seus veïns.

 

Parla

Parla és la metròpoli més lletja de tot el territori espanyol. Es tracta d’una urbanització de la comunitat de Madrid que té molt mala fama: d’una banda, tothom la troba molt poc agraciada i fins i tot se’n valora negativament el casc històric i, de l’altra, es considera també una de les més perilloses de l’Estat, amb robatoris i delictes molt habituals.

 

Parla ostenta el títol de municipi menys encantador del país, a més de ser un dels més insegurs | Madrilánea

 

Durant l’època d’or de la construcció a Espanya es van fer molts immobles grisos i sense cap mena d’encant en aquest indret, seguint l’estètica dels anys seixanta i dels setanta. L’administració de la zona ha volgut embellir-la amb un tramvia ben modern i afegint-hi dues àrees noves —Laguna Park i Parla Este—, però no se n’ha acabat de sortir: serà difícil arreglar el nyap que es va dissenyar tants anys enrere.