Descobreix els deu beneficis dels llums de sal del Himàlaia

Un principi químic els converteix en grans aliats per mantenir una bona salut

Aquests llums estan formats per sal rosa extreta de reserves naturals. | Cedida

Els llums de l'Himàlaia, formats per sal rosada, s'han convertit en un gran aliat per a la salut dels nostres pulmons, cervell i fins i tot el nostre estat d'ànim. A causa de la seva composició aquests objectes desprenen ions negatius, abundants en la natura, que destintoxiquen l'ambient adherint-se a les partícules amb càrrega positiva. Per exemple, molts dels al·lèrgens i altres contaminants de l'aire tenen càrrega positiva (bacteris, fongs, llevat ...) i com que passem gran part del temps a oficines, cases, cotxes i espais tancats, bloquegem l'entrada natural d'ions negatius. Segons Rolloid, aquests són els deu beneficis principals d'aquests llums:

 

 

- Netegen i desodoritzen l'aire. Gràcies a la seva propietat higroscòpica, és a dir, que atreuen les molècules d'aigua de l'entorn en què es troben, aquests llums absorbeixen les partícules que les molècules d'aigua puguin transportar. A mesura que la bombeta s'escalfa, l'aigua s'evapora i les partícules contaminants queden atrapades a la sal.

-Redueixen els símptomes de les al·lèrgies i l'asma. Situar un llum de sal a les habitacions en les quals més temps es passa ajudarà al fet que les partícules microscòpiques de la pols, caspa d'animals, floridura o fongs es vagin reduint significativament. Fins i tot aquells que pateixen d'asma notaran la diferència en només dues o tres setmanes.

Eliminen les partícules microscòpiques de la pols, la caspa dels animals, la floridura o els fongs | Cedida

 

-Alleugeren la tos. A mesura que agafa la calor, el llum va canviant la càrrega de les molècules que allibera, per tant, en desfer-se dels ions positius evita que aquestes partícules transportades per l'aire passin als pulmons. La font principal d'ions positius a les llars són els aparells elèctrics i respirar aquests ions comporta una inhibició de l'activitat cilial dels petits orgànuls de la tràquea fent que l'aparell respiratori perdi la seva capacitat de filtrar i eliminar els contaminants de l'aire.

-Tenen un efecte revitalitzant. La seva capacitat de generar ions negatius produeix la mateixa sensació que es té en fer activitats a l'aire lliure com passejar, anar a la platja o acampar a la muntanya. I és que l'exposició a aquest tipus d'ions augmenta els nivells d'energia del cos.

-Neutralitzen la radiació electromagnètica. Avui en dia cada vegada hi ha més fonts de radiació electromagnètica dins de les cases i una sobreexposició constant pot comportar greus efectes sobre la salut. A mesura que la llum emet els ions negatius la radiació es va eliminant. Per això es recomana situar-les al costat d'ordinadors, televisors o qualsevol altre dispositiu elèctric que es faci servir amb freqüència.

-Milloren la son. Un altre dels efectes beneficiosos que té respirar aire carregat d'ions negatius és que la nostra qualitat de son es veu augmentada. El llum de sal de l'Himàlaia evita que els ions negatius redueixin el subministrament de sang i oxigen al cervell que dóna com a resultat patrons de son irregulars.

Augmenten el subministrament d'oxigen al cervell| Cedida.

 

-Milloren l'estat d'ànim i la concentració. Un cop més gràcies a l'alliberament d'ions negatius d'aquests llums, que al seu torn milloren la circulació de la sang i el subministrament d'oxigen al cervell i els altres òrgans, es produeix en el nostre estat d'ànim una millora natural i fins i tot ajuden amb la concentració. A més, proporcionen un impuls de la producció de serotonina, el neurotransmissor encarregat de la felicitat.

-Redueixen el trastorn afectiu estacional. La llum emesa per aquests llums de sal s'acosta tant a la resplendor natural del sol que ajuda a combatre la letargia que es produeix en aquests dies en què les hores de llum natural s'escurcen.

-Redueixen l'electricitat estàtica de l'aire.Encara que aquest tipus de d'electricitat no sigui negativa per a la salut acostuma a ser molt molesta, sobretot per les enrampades que se'n deriven. Així doncs, aquests llums descarreguen l'aire neutralitzant les partícules ionitzades que es causen de forma natural a l'ambient.

-Són una font de llum respectuosa amb el medi ambient. Les reserves de les quals s'extreu la sal per produir aquests llums contenen entre 80 i 600 milions de tones de sal rosa, per la qual cosa es preveu que durin almenys 350 anys. Per tant estan formades d'un element 100% natural. A més, la base sol construir-se amb fusta i es poden completar amb una bombeta de baix voltatge perquè consumeixi molt poca energia o amb una espelma.

Les reserves poden durar 350 anys. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari