Guadalupe, a Càceres, és escollit el poble més bonic del país

La població en qüestió ha estat triada amb el 54% dels vots

El monasterio de Guadalupe está considerado como una de las estructuras más bellas de España.
El monestir de Guadalupe, una de les edificacions més emblemàtiques del país  | Cedida

L'estat compta amb un altre gran al·licient per tots aquells que en vulguin conèixer tots els racons. De fet, són moltes les poblacions que lluiten per ser escollides «la més bella» tot i que només una ha pogut alçar el premi. 

D'aquesta manera, amb un concurs promogut per la casa de bombons Ferrero Rocher, la població de Guadalupe, a Càceres, ha estat escollida la més bonica d'Espanya. Així mateix, just per darrere d'aquesta població, Combarro, a Pontevedra, va quedar en segona posició.

 

«Llueix el teu poble», el concurs per escollir al millor poble

 

Per quart any consecutiu, Ferrero Rocher ha impulsat una iniciativa que té la voluntat de donar a conèixer els pobles més bonics de la geografia espanyola. I de fet, més enllà de seleccionar al poble guanyador, l'objectiu final —segons la marca— és el de «reivindicar el sentiment de pertinença» dels habitants d'arreu de l'estat. 

 

Els sis pobles que participaven al concurs han optat per dur a terme formes de promoció molt diverses. De fet, els veïns d'aquestes localitats han publicat un seguit de vídeos i imatges a les xarxes que han aconseguit, a la llarga, que els pobles optéssin a ser escollits els més bonics de l'estat

  

 

I el guanyador és…!

Guadalupe, doncs, ha estat escollit com el poble «més bonic i especial del 2017». El poble vencedor del concurs, de fet, ha obtingut el 54% dels vots, deixant enrere Combarro, població de Pontevedra que li va disputar el liderat fins a última hora.

 

Després de saber-se guanyadors, els habitants del poble es van personar a la plaça major de la localitat. On el presentador del concurs, Jesús Vázquez, va atorgar el títol a l'alcalde de la ciutat. 

  

 

5 espais emblemàtics de Guadalupe

El cert, però, és que la població compta amb espais i racons d'allò més bonics. Així mateix, aquests són alguns dels carrers o edificis que mereixen una visita.

1. Reial Monestir de Santa

Declarat Patrimoni Immaterial per la UNESCO des de 1993, el convent aglutina tres estils arquitectònics molt diversos. El gòtic, el barroc i neoclàssic.

La belleza estética de Guadalupe está por doquier.
Guadalupe, en una imatge d'arxiu | Wikimedia Commons.

 

 

2. Col·legi de San Juan Bautista

 

És, sens dubte, un dels edificis més emblemàtics de la història del país. En primer lloc, el Col·legi esmentat va ser un nucli on els monjos van impartir lliçons de llengua, cant, llatí i humanitats

 

Així mateix, l'Hospital de Sant Joan Baptista té l'honor de ser l'espai on es va dur a terme la primera autòpsia de l'història d'Espanya. D'aquesta forma, es donava importància per primera vegada a la medicina i als mètodes com la cirurgia per saber més coses sobre les patologies que afecten el cos humà. 

3. Hospital de Mujeres

Construït després de l'Hospital d'Homes —o col·legi de San Juan Bautista—, es va concebre perquè les dones rebessin l'atenció mèdica necessària.

4. Geoparc de Villuercas, Ibores i Jara

Un espai imprescindible. Plena de motius arqueològics, geològics, ecològics i culturals, és un dels espais més especials del poble. Així mateix, compta amb una àmplia varietat de zones verdes per a poder-hi passejar.

5. Bosc de Loreras

El darrer espai tot i que no de menor importància. Amb una gran quantitat d'arbustos qualificats de «rars», que han desenvolupat un mecanisme per aclimatar-se a unes condicions atmosfèriques adverses, és una de les zones més especials del poble en qüestió. 

 


Comentaris

envia el comentari