Descobreix on pots aparcar gratis a Barcelona

Hi ha vàries opcions que permeten aparcar gratis i sense límit de temps

Pàrquing de l'Ikea de l'Hospitalet | CatalunyaDiari.cat

Cada vegada és més complicat aparcar a Barcelona i més, fer-ho de forma gratuïta. L'abundància de vehicles i la falta de places de pàrquing, sobretot al centre, suposen un problema per a molts veïns i persones de fora de la ciutat que necessiten desplaçar-se cada dia a la ciutat. Els veïns poden sol·licitar a l'Ajuntament la targeta resident per aparcar a la zona verda, una opció força econòmica. També poden aparcar, de nit i durant els caps de setmana, als carrils laterals d'alguns carrers principals com Balmes o Aribau.

Si utilitzes el cotxe durant el cap de setmana, pots aparcar al centre comercial de la Maquinista, un pàrquing gratuït, cobert i vigilat. A més, disposa d'un pàrquing a l'aire lliure en cas que el subterrani estigui ple. Una altra opció és el pàrquing de l'Ikea de l'Hospitalet, als afores de la ciutat, on l'aparcament també és gratuït i no hi ha límit de temps. Des d'allí es pot agafar el metro o el ferrocarril per anar al centre de Barcelona.  

Una de les zones més populars on deixar el cotxe sense haver de pagar és al campus de la UB a l'Avinguda Diagonal. Com que durant el dia hi aparquen els professors de la universitat, és important anar-hi a primera hora del matí o ben entrat el vespre per poder-hi trobar lloc gratuït. En aquesta zona cal tenir en compte quan hi ha partit del FCBarcelona perquè està prohibit aparcar-hi des d'unes hores abans del partit i la grua retira els vehicles que hi aparquen. Tot i que és més complicat trobar-hi places buides, al costat del pàrquing del Camp Nou hi ha l'aparcament del tanatori de Les Corts, que també és gratuït.

Segons informa el portal 'Metrópoli Abierta', al barri de Pedralbes, a l'altra banda de la diagonal, hi ha molts carrers amb aparcament gratuït i on resulta fàcil trobar-hi lloc. Des d'aquí també es pot accedir al centre de la ciutat amb la línia 3 del metro des de la parada Palau Reial. I, encara que sembli impossible, al barri de Gràcia també hi ha possibilitats d'aparcar. Això sí, s'ha de pujar fins a la zona del Park Güell i rodejar-lo per mirar si hi queda algun lloc lliure. Al voltant de la Ronda de Dalt, als barris de Vall d'Hebron i Montbau i la part alta d'Horta, hi ha aparcament assegurat. És en aquesta zona on moltes persones estacionen el seu vehicle i s'apropen al centre enllaçant amb la línia 3 del metro. 

Finalment, al passeig marítim de Barcelona, entre el camp de futbol municipal Agapito Fernández i el solar del Zoo marítim, hi ha una zona amb més de 2.000 places de pàrquing gratuïtes. Al ser una zona molt turística i a la vora del mar, l'Ajuntament té previst cobrar als usuaris que hi aparquin però cal aprofitar-ho ara que encara és gratuït. 


Comentaris

envia el comentari