IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Descobreixen com es creen els èczemes i com evitar-los

Aquest tipus d'afecció cutània ha provocat problemes als seus investigadors per no trobar el motiu que els causava

Una muestra de un eccema
Una mostra d'un eccema | Rolloid

El 20% de la població infantil, així com el 3% de l'adulta, sofreix èczemes cutanis, formalment coneguts com a dermatitis atòpica. No obstant això, sorprèn que una afecció tan comuna en la societat encara no disposi d'una cura efectiva i fins i tot, fins fa poc, tampoc d'una idea segura sobre quina falla de l'organisme la produïa.

El trastorn cutani es caracteritza per provocar erupcions pruriginoses i dessecatives en la pell, serien provocades per la falta d'una proteïna de la pell, que incrementa el risc de patir aquestes complicacions. Es tracta de la filaggrina, la proteïna agregadora de filaments, que ajuda a donar forma a les cèl·lules individuals de la pell.

Els qui pateixen aquesta mutació genètica, no compten amb una partícula que juga un paper molt important per a la protecció corporal. Això implica una complicació en el subministrament adequat de la proteïna, la qual cosa es tradueix que les cèl·lules de la pell no es desprenen en morir, amuntegant-se com si fossin escates de peix.

Los daños del eccema
Els danys de l'eccema | Rolloid

 

L'exitós estudi de Newclaste

Després d'anys de dubtes i incertesa per aquesta complicació cutània, han estat els científics de la Universitat de Newcastle, en el Regne Unit, juntament amb GSK Stiefel, els qui han estudiat diferents proteïnes de les quals disposa la pell, per corroborar les molècules que poden conduir a patir aquesta insuficiència.

Com va afirmar Nick Reynolds, un dels investigadors de la institució britànica, l'estudi va demostrar que la «falta de la proteïna filaggrina» és motiu «suficient» per alterar les proteïnes clau de la pell, desencadenant els «èczemes» que tants maldecaps havien provocat als seus investigadors.

Amb aquests avanços, els científics compten amb una important base per al desenvolupament dels tractaments que representin una cura per a la malaltia, doncs des d'ara expliquen com a element essencial que medicaments que ajudin a la generació de filaggrina en el cos permetran al mateix temps evitar aquests problemes.


Comentaris

envia el comentari