Descobreixen què va ser en realitat l'estrella de Betlem

Es tracta d'un producte visual d'un alineament planetari molt estrany que va tenir lloc l'any 6 a.C.

Los Reyes Magos de Oriente siguieron la estrella hasta Jesús | Cedida

El Nadal ha arribat ja a moltes cases i amb ella el tradicional pessebre. Una figura que no pot faltar mai és l'estrella, que segons l'evangeli de Mateu va guiar els tres Reis Mags d'Orient fins a l'estable on va néixer el nen Jesús. Però, què va ser realment aquest estel? Una supernova, una conjunció planetària, un succés astronòmic desconegut…? El misteri ha seguit fins als nostres dies, però sembla que ara un científic l'hauria resolt.

Grant Mathews, professor d'Astrofísica Teòric i Cosmologia a la Universitat de Notre Dame (Estats Units), ho ha estat estudiat durant deu anys i ha arribat a la següent conclusió: l'estel va ser en realitat el producte visual d'un alineament planetari molt estrany que va tenir lloc l'any 6 a.C.

D'aquesta manera, el Sol, Júpiter, la Lluna i Saturn es trobaven en la constel·lació Àries; Venus a Piscis; mentre que Mercuri i Mart en la de Taure. Aquest alineament també demostra que el naixement de Jesús va succeir en ple equinocci de primavera —i no a l'hivern com s'explica—. Aquesta distribució dels astres significava el naixement d'un líder amb una destinació especial, segons revela Mathews i afegeix que «els mags podrien haver vist aquest fenomen i reconèixer que simbolitzava el naixement d'un gran líder de la Judea». El físic també ha explicat que aquest alineament no tornarà a succeir fins d'aquí mig milió d'anys.


Comentaris

envia el comentari