IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Descobreixen una nova plaga d'un insecte amb el qual hem de tenir molta cura

Es tracta de la xinxa vinchuca, un tipus d'escarabat que deixa paràsits, provocant una greu malaltia

Aquest tipus d'insectes s'alimenten de la sang dels éssers humans i d'altres éssers vertebrats. | Cedida

Recentment s'ha conegut que hi ha una nova plaga d'un insecte que podria arribar a les nostres cases i amb el qual hem de tenir molta cura. Es tracta de la xinxa vinchuca, el nom científic de la qual és triatoma infestans, un escarabat petit de color fosc, amb sis potes i forma de llàgrima. Tot i que es troba principalment a Àsia, Àfrica, Austràlia i al sud dels Estats Units, és convenient que tothom estigui alertat de la perillositat d'aquest artròpode.  

La xinxa vinchuca és un escarabat petit de color fosc, amb sis potes i forma de llàgrima. | Cedida

 

Aquests insectes s'alimenten de la sang dels éssers humans i d'altres éssers vertebrats, i acostumen a atacar les persones a la nit, quan estan dormint. La picada de la xinxa vinchuca pot deixar un paràsit sota la pell que pot causar Chagas, una malaltia amb símptomes inicials de grip, que a la llarga es converteixen en problemes majors.Algunes de les conseqüències de la malaltia de Chagas són erupcions cutànies, dolors, febre, fatiga, inflamació dels ganglis i pèrdua de la fam, segons informa la Clínica Mayo. En casos més extrems, les persones pateixen dolor abdominal, restrenyiment, batecs cardíacs irregulars i fins i tot poden arribar a tenir una sobtada aturada cardíaca.

La picada de la xinxa vinchuca pot deixar un paràsit sota la pell que pot causar Chagas.| cedida

 

Des de Rolloid aconsellen que, sota la sospita d'una possible picada de xinxa vinchuca, hem d'evitar gratar-nos i el que sí que hem de fer és anar al metge immediatament. A més, asseguren que no hi ha cura coneguda per la malaltia, de manera que tractar de reduir al mínim el risc de picada és la millor opció.


Comentaris

envia el comentari