Desenes de querelles contra Carrefour per les seves franquícies Express

L'empresa ha estat denunciada per presumpta estafa
Entrada d'un supermercat Carrefour Express | FETICO.net

 

L'empresa Carrefour té una desena de querelles per alguns exfranquiciats de la seva marca Carrefour Express. Concretament, onze persones han presentat davant els tribunals una querella per presumpta estafa. Si s'admetessin dins del recurs judicial, ascendirien a un total d'onze les querelles presentades. Per aquesta raó, el jutjat d'instrucció número 11 de Madrid ha citat a declarar Centres Comercials Carrefour, Grup Supeco Maxor i Supermercados Champion, perquè són les tres societats que duen a terme el negoci de Carrefour Express, tal com explica ‘EconomiaDigital’.

Un clar exemple ha estat Manuel Ramírez, un exresponsable de Carrefour que la mateixa companyia el va convèncer per muntar una franquícia Carrefour Express. L'home assegura que l'empresa el va entabanar amb el pla de negocis sabent que no era viable. Però no ha estat l'únic cas, ja que almenys quatre caps de supermercat més els van enganyar per convertir la quantitat que els corresponia per acomiadament en un actiu empresarial, concretament, un actiu de Carrefour Express. 

 

Entre l'any 2012 i 2015, l'empresa va tancar un total de 89 establiments Express. Una xifra que suposa el 40% de les seves 238 tendes obertes. Cal afegir que després de la publicació de les primeres denúncies, Carrefour es va posar en contacte amb els querellants per reunir-se i obrir una negociació, però van deixar esperant els afectats i mai no van arribar a presentar-se.