Desenvolupen un mètode efectiu per perdre la por a volar en avió

Es basa en unes tècniques anomenades 'biofeedback'

La por a volar és una de les més freqüents | Cedida

Tenir por és molt habitual, tal com ho asseguren els diferents estudis al respecte. La por forma part de la nostra herència genètica i fisiològica més primitiva, i és que, des d'una zona molt específica del nostre cervell, i des dels inicis de la nostra espècie ens ha ajudat a adaptar-nos i a sobreviure. Aquesta és, precisament, la seva funció original: detectar els possibles riscos i amenaces, perquè puguem evitar-los i, per tant, està molt vinculada a la supervivència. Tot i que actualment ens pot semblar poc útil la veritat és que continua complint una funció social molt important. Tenir por és normal, i hi ha diferents tipus: temors lògics, fòbies, manies, temor lleus, moderats, greus, etc. precisament, són aquests últims els que ens incapaciten gairebé del tot.

Una de les pors més habituals és la por a volar. Es tracta d'un temor tant racional com irracional: el nostre cos no està, biològicament, dissenyat per volar, al contrari que els ocells, però tampoc estem dissenyats per passar massa temps sota l'aigua i, tot i així, tenim els submarins. Per fer front a aquesta espècie de patologia, algunes empreses com l'espanyola Nascia ha investigat durant molt de temps com podríem superar aquells moments de pànic. Tal com comenta 'Ideal', ha estat precisament aquesta empresa qui ha aconseguit desenvolupar un tractament específic per controlar l'estrès i l'angoixa del moment quan el nostre avió efectua el seu enlairament.

Consisteix, primer de tot, en localitzar l'origen d'aquesta por, que sol aparèixer entre els 25 i els 30 anys, i oferir un tractament especialitzat per aconseguir que el pacient controli les seves emocions. Les sessions dissenyades per aconseguir-ho se centren en tres fronts: el control de la respiració, el control dels nervis i recuperar la concentració. Per fer-ho, s'utilitzen les tècniques de 'biofeedback', patentades com a «obres científiques», i avalades per diversos experts en la matèria. 

 

 


Comentaris

envia el comentari