IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desnonen una dona embarassada de nou mesos i amb un fill de 9 anys a Barcelona

Els Mossos s'han presentat al seu domicili sense previ avís

Una dona embarassada de nou mesos i la seva família han estat desnonades del seu domicili al barri de Sants de Barcelona. Ha estat aquest divendres, al voltant de les nou del matí, quan els Mossos d'Esquadra s'han personat al domicili mentre la dona havia anat a acompanyar el seu fill de 9 anys a l'escola. Quan ha arribat a casa, ja s'ha trobat el pany canviat, segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. La dona va recórrer a l'abril a la PAH i aquesta va explicar-li quins eren els passos a seguir per garantir el seu dret d'habitatge. També es va dirigir als Serveis Socials i a Habitatges per demanar l'entrada a la Taula d'emergència i aconseguir un reallotjament en règim de lloguer social.

L'acció ha tingut lloc sense previ avís ni ordre amb data concreta. Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la família havia començat a tenir problemes econòmics l'any passat, el 2016, i va deixar de pagar una mensualitat de 650 euros de lloguer. Llavors, la família va demanar una ajuda a l'Ajuntament de Barcelona, que li va ser concedida. Tot i així, la propietat, va posar una demanda per impagament deu dies després que a família acredités que tindria l'ajuda.

La PAH ha denunciat l'actitud del jutge i dels Mossos d'Esquadra per no haver avisat als serveis socials ni a la família, tenint en compte que la dona està a punt de donar a llum i també té un nen petit al seu càrrec. El desallotjament s'ha produït sense que el consistori en tingués cap constància. De totes maneres, se li ha ofert un allotjament provisional del Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona però ho ha rebutjat i ha preferit quedar-se a viure amb uns amics mentre l'Ajuntament segueix buscant-li un habitatge.


Comentaris

envia el comentari