IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Després de la treva del cap de setmana la llum tornarà a aconseguir un rècord aquest dimarts

El punt màxim tindrà lloc entre les 21 i les 22 hores i aconseguirà els 99,10 euros, el preu més car al mercat majorista des d'octubre de 2014

La pujada de preus ha coincidit amb una onada de fred. | La Sexta

Tot i que la Fiscalia del Tribunal Suprem està investigant la pujada del preu de la llum, l'increment no s'atura i demà dimarts, 24 de gener, pujarà un 4,8 %, fins als 87,9 euros el megawatt hora (MWh) de mitjana, gairebé aconseguint els màxims de la setmana passada. El punt màxim de preu tindrà lloc entre les 21 i les 22 hores i aconseguirà els 99,10 euros, el preu més car al mercat majorista des d'octubre de 2014.

D'aquesta manera, segons les dades de l'operador OMIE, hi haurà hores en les quals se superaran els 99 euros, una xifra molt superior a la d'avui dilluns quan el mercat ha marcat fa 24 hores una mitjana de 83,85 euros per a aquest dilluns mentre que el cap de setmana els preus van baixar fins als 79 euros el dissabte i els 72 euros el diumenge. La setmana passada molts es van escandalitzar quan el megawatt hora (MWh) va aconseguir els 88 euros de mitjana, el nivell més alt des de desembre del 2013, segons dades històriques de OMIE. Aquestes elevades dades coincideixen amb una onada de fred que ha passat per sobre de molts punts de Catalunya i Espanya. Aquesta mesura afecta principalment els consumidors acollits a la tarifa regulada o PVPC, que en són uns 12 milions, mentre que els que estan al mercat lliure, els altres 13 milions, tenen preus fixats amb les seves elèctriques. 


Comentaris

envia el comentari