Les destinacions més barates i més cares per viatjar a Catalunya

Si esteu pensant en passar aquestes vacances a Catalunya, Holidu ha elaborat un llistat amb la mitjana de preus en lloguers vacacionals d'aquest estiu 2018

Arriba l'estiu i toca començar a preparar les vacances. Tant si busqueu fer alguna escapada per desconnectar, com si planifiqueu ja unes llargues vacances per canviar el xip, sempre va bé tenir una referència de preus i poder així quadrar el pressupost que teniu pensat a invertir en aquests dies d'oci. En aquest sentit, el cercador de lloguers vacacionals i apartaments Holidu ha elaborat una guia amb l'índex de preus segons les destinacions a Catalunya, tant per municipis com per província. 

Per dur a terme aquesta comparativa s'han analitzat les dades de centenars de destinacions de tot Catalunya, i també comparant la despesa que suposa marxar en plena temporada alta —a l'agost— o en temporada baixa dins l'estiu, és a dir, a mitjans de setembre quan és habitual que el preu del sector hoteler caigui força i sigui més assequible viatjar a segons quins llocs. Holidu també ha elaborat la mateixa guia de preus amb les destinacions més cares i més barates per viatjar a Espanya o a Europa, que podeu consultar en aquest enllaç.

L'estudi de Holidu ha estat realitzat a partir de la base de dades de l'empresa amb data del gener de 2018. El varem utilitzat ha estat allotjaments d'entre 3 i 8 places, durant el període comprès entre el 4 i l'11 d'agost del 2018 —moment màxim de la temporada alta—, i entre el 15 i el 22 de setembre, temporada baixa dins el període estiuenc.

La província més cara i la més barata a Catalunya

Si no teniu definida la destinació, primer ampliem el nostre radi per fer la tria i ens fixarem en la mitjana de preu del lloguer vacacional segons la província, unes dades que ens ajudaran ja a fer-nos una idea d'on podem anar segons quin sigui el nostre pressupost. 

Com era previsible, la província de Barcelona és la més cara per allotjar-nos a Catalunya, amb una mitjana de 217 euros per lloguer en temporada alta. Sens dubte la ciutat de Barcelona és una de les més cares, no només a Catalunya, sinó fins i tot a Europa per allotjar-se, però la costa barcelonina també contribueix que la mitjana de preu s'encareixi, convertint aquesta província en una destinació a l'abast de pocs.

Tarragona és la segona província amb els preus més elevats durant aquest estiu, amb una mitjana de 181 euros per lloguer vacacional en temporada alta. Tot i que compta amb diversos paratges, tant de muntanya com de mar, està clar que la Costa Daurada és un gran atractiu turístic pels qui busquen sol i platja, així com oci familiar i diversió en general, el que fa de Tarragona una província molt demandada.

La mitjana de preus a Catalunya.
La mitjana de preus a Catalunya. | Holidu

Les dues províncies amb els lloguers més barats aquest estiu són Girona, amb una mitjana de 171 euros, i Lleida amb 130 euros de mitjana, totes dues xifres fan referència a la temporada alta. Malgrat que Girona també compta amb punts paradisíacs a la costa i a la muntanya, el seu preu no es dispara tant i esdevé una bona opció per passar les vacances, mentre que la intensa calor a l'estiu a la província lleidatana fan que l'afluència de visitants baixi, tot i que a la zona de muntanya s'hi pot trobar relaxació i fresca quan la calor colla més a l'estiu.

Aquestes dades esmentades fan referència als preus en temporada alta, però és molt interessant fixar-se en la comparativa de Holidu amb els preus en temporada baixa, és a dir, a finals de setembre. Si podeu escollir data per fer les vostres vacances, sens dubte és una opció ideal optar per aquest mes, ja que us podeu estalviar molts diners. Si bé a la província de Barcelona la diferència és només de l'11,89% i la mitjana se situa en 191 euros, a Tarragona i Girona la baixa de preus és espectacular.

Si opteu per fer les vostres vacances en temporada baixa, tenint en compte que a finals de setembre encara hi ha sol i calor per banyar-se a la platja, veureu com la mitjana de preu a les províncies de Girona i Tarragona disminueix dràsticament: un 42,22% i un 49,39% respectivament. Així doncs, a Tarragona passareu dels 181 als 92 euros de mitjana, i a Girona dels 171 als 99 euros per un lloguer vacacional. Lleida és la província que menys varia el preu, amb tan sols un 6,92%.

 

Les destinacions més cares i més barates a Catalunya

Un cop comprovada la mitjana de preu segons la província a Catalunya, tanquem el focus i ara ens fixem directament en els municipis. Holidu ha elaborat un llistat amb el preu dels 22 municipis més cars de Catalunya, però a la seva web podreu trobar-hi qualsevol destinació que busqueu. 

Com hem vist, Barcelona és la província més cara de Catalunya i per tant el municipi on ens haurem de rascar més la butxaca si ens hi volem allotjar serà a la seva zona. Si treiem del focus la capital, Badalona és on es dispara més el preu en temporada alta —i també a la baixa—, amb una mitjana de 278 euros per lloguer i 226 euros, respectivament. 

La Costa Daurada també es troba en les posicions més cares. Miami Platja encapçala els municipis d'aquesta zona sent el més car en temporada alta, amb una mitjana de 259 euros, però al contrari de Badalona, en temporada baixa el seu preu es desploma un 51,74% i passa a costar 125 euros. Sense moure'ns de província, en tercera posició hi ha l'Ametlla de Mar amb una mitjana de 236 euros, però també amb un gran canvi en temporada baixa, caient el seu preu en un 50% gairebé. De fet a la província de Tarragona és un trobem la diferència més gran entre temporada alta i baixa, amb estalvis del 50%.

A la cua de la llista hi trobem indrets de gran bellesa també. A la costa barcelonina hi ha Malgrat de Mar, on us hi podreu allotjar per una mitjana de 161 euros, seguida de Pineda de Mar amb 159 euros, tot i que en el cas de Pineda de Mar la baixada de preu en temporada baixa és molt més dràstica, del 51,05% amb 78 euros. Al final de llista hi ha la històrica Empuriabrava amb un mitjana de 151 euros en temporada alta i finalment Tarragona, on us hi podreu allotjar per 150 euros de mitjana. 

Els preus més cars i més barats als municipis a Catalunya.
Els preus més cars i més barats als municipis a Catalunya. | Holidu


Comentaris

envia el comentari