Destituiran a Federico Trillo del seu càrrec d'ambaixador

El Govern espanyol afirma que no té res a veure amb l'accident del Yak 42

Federico Trillo visitant les restes del Yak 42. | El periodico

El Govern espanyol ha recordat aquest dimecres que l'exministre de Defensa Federico Trillo serà rellevat pròximament com a ambaixador a Londres com altres 70 ambaixadors perquè «toca» i fins ara no s'havia pogut iniciar el procés de renovació perquè l'Executiu es trobava en funcions, segons han indicat a fonts governamentals.

Per tant, les fonts consultades han deslligat el proper cessament de Trillo de l'informe del Consell d'Estat sobre l'accident del Yak 42 que determina que el Ministeri de Defensa que ell dirigia el 2003 va tenir indicis del risc i no va actuar. Tot i això, la publicació de l'informe de l'accident ha provocat que moltes veus demanessin a crits la seva destitució.

L'Executiu de Mariano Rajoy ha estat més de deu mesos en funcions, el que ha impedit la renovació habitual dels ambaixadors, el mandat no acostuma a excedir els quatre anys. Per aquesta raó, en els últims mesos estan pendents de nou nomenament un total de 72 representants diplomàtics.

En aquest grup es troba l'exministre Trillo, que va ser nomenat ambaixador a Londres al març de 2012 i la seva «missió està caducada». Per això, fonts governamentals han precisat que es procedirà al seu relleu en «les pròximes setmanes o mesos» perquè «toca», si bé expliquen que aquest procés té uns temps perquè cal sol·licitar el vistiplau al país de destí i que aquest ho autoritzi.


Comentaris

envia el comentari