IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Els detalls dels crims de l'assassí català Ramon Laso

Va ser condemnat l'any 1993 per assassinar la seva dona i el seu fill, i el 2014 per matar la seva segona dona i el seu cunyat

Ramon Laso, va ser condemnat a trenta anys de presó. | TarragonaDiari.cat

Ramon Laso, veí dels Pallaresos, al Tarragonès, va ser condemnat a trenta anys de presó per matar la seva dona i el seu cunyat l'any 2009. Anteriorment, ja havia estat condemnat per l'assassinat de la seva primera dona i el seu fill de sis anys a finals dels anys 80, però havia sortit de presó quan es va acollir als beneficis penitenciaris. Aquest dijous, Cuatro li va dedicar un reportatge especial explicant com va preparar i executar els seus crims.

El primer va ser el de la seva primera dona, Dolores Camacho, que va aparèixer decapitada a les vies del tren el 9 de juny de 1988. En un primer moment es pensava que era un suïcidi però els indicis i un testimoni clau van fer pensar que havia estat assassinada. La seva roba no tenia cap taca de sang i estava totalment neta, la qual cosa volia dir que quan el tren la va atropellar ja estava morta. Els investigadors van concloure que Ramon Laso l’havia asfixiat i l’havia deixat a la via del tren per simular un suïcidi.

El 2 de març de 1989, també va dur a terme l'assassinat del seu fill Dani, de sis anys. Va parar el cotxe al voral de la carretera, va posar primera marxa i va empènyer el cotxe perquè caigués per un barranc. Posteriorment, va calar foc al cotxe amb el seu fill dintre. «No és un assassinat qualsevol, solament un psicòpata sense sentiments pot cremar el seu fill d'aquesta manera i quedar-se a veure com crema», explica Jorge Colomer, detectiu privat que va investigar el cas. L'accident va ser amb un cotxe de substitució, permetent que Ramon Laso cobrés tres milions de pessetes de l'assegurança.

Després de ser condemnat pels dos assassinats a 57 anys de presó, va quedar en llibertat l'any 1999 després d'acollir-se al dret de beneficis penitenciaris. Va marxar d'Amposta i es va establir als Pallaresos, on va refer la seva vida amb Julia Camas. L'assassí va tindre una aventura amb la seva cunyada i va decidir que era el moment de desfer-se de la seva dona i el seu cunyat. La nova família de Ramon Laso no coneixia el seu passat, però tot va canviar el 27 de març de 2009. Aquell dia, Julia Camas i Maurici Font van desaparèixer i mai se n'ha tornat a saber. L'excusa de l'assassí va ser que s'havien enamorat i havien fugit junt. Però mai hi ha hagut cap rastre de les víctimes. Finalment, Ramon Laso va ser acusat de matar-los, va ser condemnat a 30 anys i va tornar a entrar a la presó.


Comentaris

envia el comentari