IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detecten a Barcelona un brot d'hepatitis A

Fins al moment s'han registrat un total de 42 casos

Barcelona registra un brot d'hepatitis A amb 42 casos | Cedida

Barcelona ha registrat un brot d'hepatitis A amb 42 casos que han afectat especialment homes joves, sobretot per dur a terme pràctiques sexuals de risc, han informat a Europa Press fonts de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Es tracta d'un brot vinculat a altres ciutats, que l'ASPB no ha volgut fer públiques, alhora que investiga cadascun dels casos del brot que va començar en els últims tres o quatre mesos.

L'hepatitis A, que afecta el fetge provocant hepatitis agudes, és una infecció de transmissió sexual (ITS), de la qual se solen registrar entre 40 o 50 casos anuals: el 2012 es van donar 76 casos; el 2013 va baixar a 34; el 2014 hi van haver 46, i el 2015 es va registrar un total de 19. L'ASPB duu a terme un programa de prevenció a saunes i locals d'oci des de fa anys amb visites periòdiques per generar conscienciació, dur a terme proves de detecció precoç i aportar eines de prevenció.

En una anotació a la seva pàgina web, ha recordat que l'hepatitis A pot presentar signes de malestar general, pèrdua de gana, nàusees, dolor abdominal, diarrees i coloració groga de la pell, i ha subratllat com a mesures preventives la vacunació, evitar l'exposició a secrecions de persones malaltes, extremar les mesures higièniques i ús del preservatiu.


Comentaris

envia el comentari