URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Detinguts tres homes a Lleida per fer propaganda d'Estat Islàmic

L'operació s'ha produït aquest divendres al matí

La Guàrdia Civil, durant la detenció. Foto: TV3

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres a la matinada tres germans a Lleida acusades d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet. Es tracta de tres individus de 25, 29 i 31 anys que gestionaven diferents comptes en diverses xarxes socials i plataformes digitals des d'on difonien la propaganda jihadista arribant a justificar i enaltir activitats concretes d'alguns grups.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, entre els continguts que difonien, hi hauria abundant propaganda a favor del DAESH, dels talibans i altres grups de nacionalitat pakistanesa. Entre ells, vídeos que justificaven les execucions de l'Estat Islàmic, crides a l'aplicació de la 'sharia' o comentaris en contra de la comunitat xiïta. L'operació, que ha començat a les quatre de la matinada, ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

D'acord amb les investigacions, els detinguts havien aconseguit que cada vegada un major nombre de persones del seu entorn s'involucressin en l'enaltiment dels grups terroristes i justificació de les accions violentes, segons el Ministeri de l'Interior.

  

  


Comentaris

envia el comentari