IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Deu aliments que els gats no poden menjar

Són aliments totalment normals per a nosaltres, però per a ells poden ser molt perjudicials

Coses que els gats no poden menjar. Foto: Agències

 

 

Què no poden menjar els gats?

Xocolata i llaminadures. La xocolata és molt tòxica per als gats de la mateixa manera que ho és per als gossos, ja que no poden processar la teobromina, que és una substància present en la xocolata. De la mateixa forma, els dolços i per tant les llaminadures, tampoc són aptes per als gats.

Tonyina. La tonyina en llauna que nosaltres mengem és perjudicial per als nostres gats pel que alt contingut de sodi, calculat per a ser apte per a persones i no pas per a felins.

— Peix cru. L'imaginari dels dibuixos animats ens ha deixat la imatge mental que els gats mengen peixos crus, però la realitat és molt diferent ja que pot arribar a ser molt perjudicial per a ells perquè té molts paràsits i enzims que els poden portar problemes de salut.

Ceba. La ceba és un dels aliments totalment prohibits tant per als gats com per als gossos, ja que els produeix anèmia.

Llet. La llet que consumim els humans no és bona per als gats, ja que la que ells prenen quan són petits de la mare és molt diferent de la llet per a consum humà. A més, la majoria de gats adults són intolerants a la lactosa, el que els provoca diarrea, vòmits i problemes digestius.

Carn crua. Encara que s'ho menjaran amb delit, les carns crues són perjudicials per als gats pel seu alt contingut de salt i greixos que els pot comportar problemes de salut.

Raïm, alvocat, fruits secs i panses. Tots aquests aliments són tòxics per als gats.

Ossos de pollastre. Els ossos poden suposar un perill per als gats perquè els pot causar danys a l'intestí així com perforacions.

— Alcohol. Com és de suposar, no s'ha de donar alcohol als gats ja que a més les conseqüències poden ser incontinència urinària i, en grans dosis pot ser mortal.

Cafè i tè. Aquestes dues begudes sobreexiten els gats i els poden causar danys al fetge, ja que com els gossos, no tenen la capacitat d'eliminar les susbtàncies tòxiques que s'acumulen al fetge. 


Comentaris

envia el comentari