Deu consells per tractar amb la policia

No mentir i tractar als agents de manera respectuosa t'ajudarà a evitar problemes

Mentir la policia per lliurar-te d'una multa no és una bona idea. Foto: Cedida.

 

És habitual posar-se nerviós o sentir-se incòmode davant un control de la policia, encara que no tinguem res a amagar. En aquests casos cal actuar amb sentit comú i no cometre errors que puguin empitjorar la situació. En aquest article us mostrem deu consells per tractar amb els agents de l'autoritat, hagis comès una infracció o no, que recull excite.es:

1. Evitar posar-se sentimental. Si no hem respectat les normes, de poc ens servirà implorar pietat a l'agent. És millor que assumim que hem comès una infracció i que haurem de fer-nos càrrec d'una multa.

2. Facilitar la documentació. Per evitar problemes, no et neguis a lliurar les dades personals o del vehicle que et demanin els agents. Si tot està en ordre, no has de témer per res perquè només es tracta del procediment estàndard que segueix la policia. Les dades facilitades no s'utilitzaran per altres finalitats que no siguin merament oficials. 

3. No utilitzar excuses. És millor ser honestos amb els agents i no inventar excuses com per exemple «vaig a el hospital» per evitar ser multat a causa d'una infracció. Aquest fet pot tenir conseqüències més greus de les previstes i complicar els tràmits que inicialment són senzills. 

4. Contestar de manera correcta. Els agents estan realitzant la seva feina i a ningú li agrada que el tractin de manera arrogant i maleducada. Per això, cal evitar contestar de mala manera als policies perquè la situació no es compliqui. 

5. No intentis mentir. En el cas de donar positiu en consum d'alcohol, no intentis convèncer l'agent amb la història que només has pres una cervesa. L'alcoholímetre no menteix i hauràs d'afrontar la realitat...i millor que sigui de bones.

6. No discutir quan no tens raó. Si t'has oblidat el permís de conduir a casa, no intentis solucionar el problema argumentant que és la primera vegada que et passa. És la teva responsabilitat portar-ho damunt i conèixer les conseqüències de no fer-ho. Així que és millor que no menteixis.

7. Els agents no són els teus amics. Com ja hem explicat anteriorment, no és recomanable ser maleducat amb els agents però ser massa simpàtic també pot ser contraproduent. De res servirà que intentis anar d'amic amb ells i, fins i tot, pot ser que aquesta actitud empitjori la situació. 

8. No neguis l'evidència. Una de les infraccions més comunes és la d'utilitzar el mòbil al volant. Els agents veuen cometre aquesta infracció múltiples vegades cada dia i de res servirà negar que tu no eres un d'ells. El millor que pots fer és acceptar la teva culpa i no intentar negar l'evidència.

9. Els compliments no t'ajudaran. No intentis afalagar els agents per lliurar-te d'una multa que mereixes, perquè pot molestar i en cap circumstància pot ajudar-te. Encara que li intentis fer creure que «sembla bona persona», has d'entendre que no el coneixes i que amb aquesta actitud no arribaràs a bon port. 

10. No els facis perdre el temps. Un fet que els agents no poden suportar és que la gent els intenti convèncer a través de converses banals que no porten a cap lloc i que no et lliuraràs d'una sanció si és la teva culpa. Així que millor evitar aquestes converses per intentar confondre'ls.


Comentaris

envia el comentari