ÚLTIMA HORA

🔴 Onze morts per coronavirus a Catalunya les darreres 24 hores

Les deu coses que has de revisar al teu cotxe abans de passar la ITV

La inspecció tècnica serà més severa en l'emissió de gasos i ara obliga a presentar l'assegurança del vehicle
La DGT ara és més estricta i prepara importants canvis per la ITV.  | Cedida

Passar la ITV pot arribar a ser un autèntic maldecap, sobretot per aquells que tenen vehicles de més de deu anys. A més, la DGT s'ha posat més estricta i prepara canvis importants per a l'any que ve, i és que arran de l'escàndol sobre emissions contaminants que va esquitxar al grup automobilístic Volkswagen, s'incrementarà el control sobre aquest aspecte a la ITV, analitzant si s'han buidat els filtres del cotxe o si el sistema de control d'emissions funciona correctament. També s'incrementarà la revisió de sistemes de seguretat automàtics com el control electrònic d'estabilitat (ESP) o els airbags i, des d'aquest passat divendres, 15 de setembre, ja és obligatori presentar l'assegurança del vehicle a la inspecció tècnica. Per això, 'Ideal' ha recordat les deu coses que has de revisar en el teu cotxe abans de passar la inspecció per poder superar-la sense problemes:

1. Documentació del vehicle. Procura que tot estigui en ordre i portar tots els papers del cotxe, que inclou el nombre de bastidor i les plaques de matrícula, per identificar-ho. A més, ja és obligatori portar també l'assegurança.

2. Estat exterior. Comprova que la carrosseria no està danyada i que les matrícules i els para-xocs estiguin ben subjectats.

3. Estat interior. Comprova sobretot que els elements de seguretat com els cinturons funcionin perfectament i que l'airbag està en perfectes condicions.

4. Llums. Tot el sistema d'enllumenat i de senyalització del vehicle han de funcionar correctament. A més, ha d'estar regulat perquè no molesti la resta de conductors.

5. Elements secundaris. Comprovar que el clàxon, els eixugaparabrises i els miralls retrovisors funcionen perfectament.

6. Frens. En aquest cas és recomanable portar el cotxe buit, així la càrrega no influirà negativament en els resultats de la ITV.

7. Pneumàtics. Revisar el desgast de les rodes és essencial. A més, comprovar els eixos, la suspensió i la direcció, uns dels aspectes que més fan suspendre la inspecció tècnica.

8. Possibles fugues. Comprovar el bon estat del catalitzador, les ròtules i els guardapols per assegurar-se que no hi ha fugues d'oli o gasolina.

9. Emissió de gasos. Una de les proves en què s'ha incrementat el control. Si el vehicle està calent, emetrà menys gasos, per la qual cosa abans de passar la prova es recomana circular uns 50 quilòmetres amb el motor a altes revolucions, així netejarà la brutícia que hi hagi dins.

10. Reformes il·legals. Tunejar el cotxe amb peces prohibides pel reglament i també pot fer que no se superi la ITV.Comentaris

envia el comentari