Deu coses que són normals a Catalunya però molt rares a la resta de l'Estat

Menjar pa amb tomàquet o dir «biquini» al sandvitx mixt, són algunes d'elles

Us portem un llistat de catorze coses que són d’allò més normal a Catalunya, però en canvi a la resta de l’Estat espanyol resulten quelcom estrany, que hem trobat a 'Buzzfeed'.

1. A Catalunya anomenem «biquini» al sandvitx mixt, mentre que a la resta d’Espanya «biquini» es refereix al tipus de banyador  de dues peces que porten les dones a la platja o a la piscina.

 

2. Fem servir l’expressió: «fer un cafè», en comptes de «prendre un cafè».

3. Molts catalans arriben a tenir fortes discussions respecte a com dir-li al fuet. Mentre que uns l'anomenen llonganissa, altres estan convençuts que es tracta de secallona. Això no passa enlloc excepte a Catalunya.

 

4. El famós pa amb tomàquet. Només els catalans sabem apreciar el toc que aporta el tomàquet als entrepans, mentre que fora únicament els hi posen oli i l’embotit pertinent.

5. Posar un «però» al final de la frase. Per exemple: «Plegaré tard avui. Soparé a casa, però». En castellà no s’utilitza mai així aquest mot.

6. Alguns catalans porten l’aliança a la mà esquerra, mentre que a la resta de l’Estat tothom el porta a la mà dreta.

7. Som els únics que mengem ceba a la brasa, és a dir, calçots.

8. Tenim tendència a posar un pronom per dir segons quines coses. Per exemple: «m’he aprimat» o «m’he engreixat», mentre que en castellà dirien «he ‘adelgazado’».

9. En algunes estacions catalanes arriba el metro per una via i el tren per l’altra, a la mateixa andana. Fora de Catalunya no acostuma a passar, ja que normalment tenen estacions separades.

10. Alguns catalans tenim el costum de dir «tampoc no» a la mateixa frase. Seguint la norma de «menys per menys és més» seria com contradir-nos. Per exemple: «tampoc no vull amoïnar-te». 

 


Comentaris

envia el comentari