Les 10 platges més espectaculars de Catalunya

Una llista amb els racons més desconeguts de la costa catalana, que no et pots perdre aquest estiu

Si aquest estiu vols escapar de les aglomeracions a les platges, no et perdis la nostra llista
Si aquest estiu vols escapar de les aglomeracions a les platges, no et perdis la nostra llista | CatalunyaDiari.cat

Està més que demostrat que Catalunya té algunes de les millors platges del nostre país, si no les millors. En els gairebé 800 quilòmetres de litoral que tenim podem trobar llocs per a tots els gustos, des de petites cales on ens podem relaxar sense preocupar-nos per mirades indiscretes d'algun 'guiri', fins a llargues platges que podem recórrer de punta a punta. 

En definitiva, Catalunya és una privilegiada, i de vegades no aconseguim apreciar-ho tot el que es mereix. És per això que el portal Time Out ha publicat una selecció de les millors cales i platges catalanes. Nosaltres hem volgut anar una mica més enllà, i fer-vos deu propostes, que de ben segur us sorprendran aquest estiu. 

Les millors platges de Catalunya (les més boniques)

No ens entretinguem més. Hem elaborat aquest rànquing, totalment discutible, basant-nos en els comentaris dels turistes nacionals i internacionals que han visitat les nostres costes.

Voleu saber quines són les millors platges del litoral català? Doncs seguiu llegint!

1. Cala de Cap Roig, Sant Antoni de Calonge

Cala de Cap Roig a Sant Antoni de Calonge | Cedida

 

El nom d'aquesta preciosa cala ve donat pel petit illot de cap Roig, una formació rocosa que té un to vermellós molt característic, que és tan sols el resultat dels cristalls de feldespat que la componen. El petit illot divideix la platja en dues parts molt ben diferenciades: una de sorra gruixuda i altra amb fons rocallós.

Es tracta d'un racó des d'on es poden aconseguir unes imatges úniques, i també resulta relativament fàcil aparcar si s'hi va amb cotxe, seguint la carretera de Platja d'Aro a Calonge-Sant Antoni.  

2. Platja Fonda, Begur

La platja Fonda de Begur | Cedida

 

La Platja Fonda de Begur és una de les cales més curioses que podem trobar a la Costa Brava. Disposa d'un magnífic fons submarí, i està orientada en direcció al Cap de Begur. El que més crida l'atenció és que està situada als peus d'un altíssim penya-segat, que li proporciona una refrescant ombra, sobretot al capvespre.

De fet, gràcies a aquesta ombra, i a la tonalitat fosca de la seva sorra, la platja presenta tot un seguit de tonalitats obscures. A més, també podem trobar unes roques des d'on els més valents acostumen a pujar per saltar a l'aigua. En definitiva, si el que voleu és un racó on la naturalesa i la intimitat es fonen, aquesta és la millor opció. 

3. Platja de l’Illot, l’Ametlla de Mar

La platja de l'Illot de l'Ametlla de Mar
La platja de l'Illot de l'Ametlla de Mar | cedida

Si el que busqueu és una cala paradisíaca, on poder estar en contacte amb el mar i la naturalesa, respirar l'aroma dels pins lluny de les masses, segur que la platja de l'Illot de l'Ametlla del Mar us enamorarà. Pots endinsar-te entre les seves aigües cristal·lines, i perdre't entre els seus racons màgics. 

Situada a uns cinc quilòmetres al sud del conegut municipi tarragoní, la platja de l'Illot ha aconseguit mantenir-se la seva puresa tot i l'imparable avenç del turisme i la construcció. No és d'estranyar, doncs, que alguns fins i tot asseguren que es tracta de la millor platja del sud de Catalunya. 

4. Cala Justell, l’Hospitalet de l’Infant

Cala Justell a l'Hospitalet de l'Infant | cedida

En quarta posició tenim una altra preciosa cala del sud del nostre país, la Cala Justell de l'Hospitalet de l'Infant. Es tracta d'una petita platja aïllada, composta per sorra i roques, i on no acostumen a arribar molts visitants. Les seves aigües solen ser molt tranquil·les, i força transparents, cosa que demostra la seva puresa. 

Per arribar, cal tenir en compte que les carreteres més pròximes són l'N-340, o l'autovia A-7, i que gairebé al costat trobem un aparcament no vigilat amb una disponibilitat total per a 50 vehicles. En definitiva, si el que busqueu és tranquil·litat i poder banyar-vos en aigües cristal·lines, aquesta és una molt bona opció. 

 

5. Cala Culip, Cadaqués

Cala Culip a Cadaqués | Cedida
 

Un altre racó paradisíac del nostre país és la Cala Culip, a Cadaqués, una de les poques on és possible fondejar. De fet, antigament han estat molts els que han intentat fer-ho, i que han acabat en tragèdia o gairebé, perquè el fort vent de Tramuntana els acabava dirigint cap a les roques. 

Situada a pocs quilòmetres del far de Cap de Creus, la Cala Culip té certa profunditat, i una forma que recorda molt els fiords del nord d'Europa. El que més destaquen són les al·lucinants formes que el vent i l'aigua han donat a les seves roques amb el pas dels segles. Davant mateix de la cala trobem l'illa de Culleró, que està envoltada per aigües blaves i transparents, perfectes per banyar-se. 

6. Platja de l’Home Mort, Sitges

Platja de l'Home Mort a Sitges | Cedida

Com hem dit al principi d'aquest article, la costa catalana ofereix nombroses possibilitats, per a tots els gustos. És el cas de la platja de l'Home Mort de Sitges, un paratge naturista, formada per la platja amb el mateix nom i la platja de Roses, que estan separades per un petit barranc rocós.  

Es troba just als peus de les vies de tren, al sud de la discoteca Atlàntida del municipi. Les seves aigües són poc profundes, i el fons marí està format per petites roques i per sorra. A més, ens podem refrescar a la petita guingueta que hi ha a la zona, que disposa de terrassa i servei de llogues de para-sols. 

 

7. Platja del Portitxol, l’Escala

L'arc del Portitxol, a la platja amb el mateix nom de l'Escala | cedida

A la platja del Portitxol de l'Escala es pot arribar a peu, des del passeig marítim d'Empúries. Aquesta zona de gran importància històrica, per haver estat la porta d'entrada de les cultures grega i romana a la península Ibèrica, destaca per la seva espectacularitat, les aigües cristal·lines i la naturalesa. 

A través d'unes escales de fusta podem arribar a un fantàstic mirador des d'on apreciar tota la badia de Roses, la costa d'Empúries i el nucli urbà de l'Escala. També es pot apreciar el conegut com a arc del Portitxol, una curiosa formació de roques, perfecta per aconseguir espectaculars instantànies. A més, al seu darrere trobem l'històric Hostal d'Empúries, escenari de nombrosos anuncis publicitaris i fins i tot pel·lícules. 

 

8. Cala Tavellera, Port de la Selva

Cala Tavellera al Port de la Selva | Cedida

La Cala Tavallera del Port de la Selva és un racó format per roques i sorra, sense cap tipus de servei, però perfecta per a totes aquelles persones que el que cerquen és estar en contacte directe amb la naturalesa més pura. Es tracta de la cala verge i poc profunda, característica d'aquesta zona geogràfica de Catalunya, amb colors on predominen els grisos i els negres. 

Arribar-hi no és fàcil, però precisament és això el que fa que hi hagi realment pocs visitants, i que sigui un lloc perfecte per practicar el nudisme. Per tots aquests motius, la Cala Tavellera és perfecta per aquelles persones que estan disposades a caminar una mica per gaudir de paratges paradisíacs. 

 

9. Cala Estreta, Palamós

Cala Estreta a Palamós | cedida

La Cala Estreta de Palamós és, sens dubte, una de les més amagades i fascinants de la Costa Brava. Ancorada enmig d'un entorn de gran riquesa natural, en aquesta zona no hi ha una sola construcció o alteració humana. Tal com el seu nom indica, és força estreta, de poc més de 100 metres, que a més estan dividits per una roca anomenada 'la Vermella' pel seu color. La seva situació d'aïllament i el seu difícil accés també fan que aquí es pugui practicar nudisme amb tranquil·litat. 

Les seves aigües són poc profundes, i a més molt netes, ja que és possible admirar el preciós fons marí. A uns pocs metres, enmig del mar, també trobem unes petites illes amb formes força curioses, conegudes popularment com «el drac adormit». A més, a un quilòmetre de distància també podem observar les Illes Formigues, de gran bellesa. 

 

10. Cala d’Illa Roja, Begur

Cala d'Illa Roja a Begur | cedida

Finalment, la desena posició de la nostra llista hem decidit que mereix ser ocupada per la Cala l'Illa Roja de Begur, un dels llocs més fotografiats de la costa catalana. Es tracta d'un lloc únic, dominat per una imponent roca de color vermell, i la sorra daurada. Les aigües transparents ofereixen una temperatura òptima per a banyar-se, i la seva situació allunyada dels camins habituals evita que hi hagi aglomeracions. 

Un dels altres atractius, que aconsegueix atreure un cert nombre de visitants, és l'exploració submarina, gràcies a la qual és possible apreciar la gran varietat d'animals i vegetació marina que habiten en aquesta zona. En definitiva, una gran aposta si el que es busca és gaudir de la tranquil·litat i la naturalesa aquest estiu. 

 


Comentaris

envia el comentari