Deu nous casos de Zika, registrats a Catalunya durant l'última setmana

En total, hi ha 132 persones afectades pel virus al país

Catalunya suma 132 casos de Zika, dels quals 43 corresponen a homes i 89 a dones, segons el darrer balanç de l'Agència de Salut Pública, publicat aquest dilluns i corresponent al 9 de setembre. De les 89 dones, 27 són gestants, de les quals deu ja han donat llum, cap d'elles en els darrers dies. En total, són deu casos nous respecte a la darrera actualització de principis de mes, amb 122 casos, dels quals 40 eren homes i 82 dones, 27 de les quals gestants. Tots ells tenen antecedents d'haver estat a l'Amèrica del Sud i Central, a zones on la transmissió del virus és activa i haver estat picats per mosquits durant la seva estada.

  

De les dones infectades pel virus que han donat a llum, només es va donar un cas de nadó amb microcefàlia. A tots ells, es farà el seguiment dels nens segons protocol. Concretament, va néixer el 25 de juliol. La gestació era de risc, es va saber i comunicar als pares el passat mes de maig, que van acceptar la situació i van voler seguir endavant amb l'embaràs.

El virus Zika (ZKV) provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment articulacions petites de mans i peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap. Es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes. Els casos acostumen a resoldre's sense complicacions greus. Les infeccions asimptomàtiques són freqüents i s'estima que només un de cada quatre infectats desenvolupa la malaltia clínica.


Comentaris

envia el comentari