Deu senzills trucs per estalviar en la tornada a l'escola

Els experts recomanen no deixar les compres per l'últim moment
Trucs per gastar menys diners en la tornada a l'escola| Cedida

 

S'acosta un moment de l'any molt temut pels pares: la tornada a l'escola. Aquesta etapa suposa una enorme despesa econòmica, i és que la llarga llista de material escolar no és precisament barata. No només gastem en llibres, els nostres fills es fan grans i també hem de treure la cartera per comprar roba nova o calçat, un autèntic infern per al nostre compte bancari. Segons informa el portal 'Bebés y más', existeixen diversos trucs per fer que la tornada a l'escola sigui més suportable per a la nostra butxaca. Qualsevol ajuda és d'extrema utilitat, sobretot quan tenim més d'un fill. Els experts recomanen no deixar les compres per l'últim moment, així que agafa paper i bolígraf i pren bona nota d'aquests deu senzills consells.

— Llibres de text de segona mà: Moltes Comunitats Autònomes han engegat ajudes per a la compra o lloguer de llibres de text. Les associacions de pares dels centres també solen iniciar programes de lloguer de llibres. Informa't bé abans de comprar-los nous.

 

— Reutilitza el material escolar: Dona un cop d'ull a què tens a casa. Un bolígraf que amb prou feines ha gastat tinta ens pot servir per al curs que ve. Aquests petits detalls fan que la factura es redueixi considerablement.

 

— Tampoc és necessari comprar-ho tot pel primer dia. Gran part del material s'anirà utilitzant a mesura que passi el curs. Centra't només en el primer trimestre per repartir la despesa.

 

— Si els nostres fills hauran d'utilitzar dispositius com tauletes i ordinadors, cal estar atents a qualsevol tipus d'oferta o promoció per a estudiants. Marques com HP o Apple solen fer més suportable la tornada a l'escola.

 

— Si parlem de roba, assegura't també de localitzar les ofertes de final de temporada. Compra a les rebaixes de gener o estiu i aprofita les liquidacions per tancament.

També tenim l'antic truc de comprar una talla més gran per allargar la vida útil de la roba. Al cap i a la fi, al següent trimestre li anirà petit.

 

— Menjador escolar: És difícil compaginar el treball dels pares amb el menjar dels nens a casa. Si no podem comptar amb l'ajuda d'avis o d'altres familiars, podem deixar als nens al menjador escolar.

 

— Activitats extraescolars: Els ajuntaments compten amb programes a ludoteques i altres activitats municipals el cost de les quals acostuma a ser més reduït que el d'altres instal·lacions com ara gimnasos, escoles de música o acadèmies d'idiomes.

 

— Transport escolar: Si no podem anar a l'escola a peu, opta per parlar amb els veïns o companys de classe per compartir cotxe. També podem mirar les tarifes del transport públic. Sens dubte, són opcions més econòmiques que l'autobús del col·legi.

 

— Avança les compres i evitaràs sorpreses desagradables com ara llibres esgotats. Si no disposem de temps, podem fer les nostres compres per Internet. Textolibros.com és una web molt útil que ens ajudarà a agilitar el procés.Comentaris

envia el comentari