La DGT estudia reduir la velocitat de 100 a 90 km/h a les carreteres convencionals

Aquesta mesura es prepara per la nova reforma de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat viària

Agentes de la Guardia Civil de Tráfico
La velocitat en vies convencionals podria passar de 100 a 90 km/h | Cedida

 

La Direcció General de Trànsit (DGT) estudia la possibilitat de reduir la velocitat de 100 a 90 quilòmetres per hora en alguns trams de les carreteres convencionals, una mesura que podria incloure en la reforma de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i seguretat viària.

D'aplicar-se, el límit de velocitat en carreteres convencionals per a cotxes, motos i quadricicles es reduiria de 100 a 90 km/h en vies on l'amplada sigui d'almenys 6,5 metres i de 90 a 70 km/h si l'amplada de la via és menor de 6,5 metres i no hi ha línies discontínues entre els dos carrils.

De la mateixa manera, la velocitat es reduiria a 30 quilòmetres per hora quan es tracti de vies secundàries sense pavimentar. Unes mesures que, segons va indicar el ministre de l'Interior Zoido, s'havien contemplat de cara a la reforma de 2015, però finalment no es van aplicar.

La DGT inicia el el diuspositiu especial de Setmana Santa

D'altra banda, la DGT es troba immersa en la posada en marxa de l'operatiu especial de trànsit a les carreteres per als desplaçaments que es preveuen durant aquesta Setmana Santa, xifrats al voltant de més de 15,5 milions.

Aquest dispositiu va començar a les 15 hores de la tarda d'aquest divendres, 23 de març, i es perllongarà fins el dilluns 2 d'abril, data en la qual es donarà per finalitzada la segona fase. La primera fase, d'altra banda, acabarà aquest diumenge, 25 de març, a les dotze de la nit.

Arriben els 'mini-radars' de la DGR

Aquesta operació sortida de Setmana Santa coincideix a la vegada amb la posada en marxa dels nous 'mini-radars' Velolaser de la DGT, que s'instal·len tant en les barreres de seguretat de les vies com en les motos i els vehicles de la Guàrdia Civil de Trànsit.

Una posada en marxa que, segons la DGT, respon a l'objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres, especialment en períodes de vacances com aquests, on es preveu un gran nombre de desplaçaments.

Aquests dispositius, que es poden controlar des d'un dispositiu electrònic com pot ser un smartphone o una tablet, detecten fins a 250 quilòmetres per hora a una distància d'entre 15 i 50 metres. De moment, han començat a funcionar 30 dels 60 radars que s'han adquirit.


Comentaris

envia el comentari