IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La DGT inicia mesures per limitar el trànsit i evitar episodis de contaminació a Barcelona

Es poden adquirir les etiquetes ambientals a les oficines de Correus

Els cartells que indicaran les zones de baixes emissions
Els cartells que indicaran les zones de baixes emissions | Cedida

A partir del proper 1 de desembre, la Direcció General de Trànsit començarà els exercicis de revisió sobre la ciutat de Barcelona, pels quals els vehicles que no portin el distintiu ambiental a les zones assenyalades podran ser detinguts i multats, en cas que con compleixin amb les normatives vigents.

No obstant això, l’Àrea Metropolitana ha recordat que aquells automòbils que no portin l’etiqueta, però que compleixin amb els requisits, no rebran sanció, encara que podran ser detinguts per tal de revisar que les condiciones són respectades.

D’aquesta manera, la pròpia administració encarregada del desenvolupament vial ha entregat a una trentena d’oficines de Correus de Catalunya les distincions, les quals es poden adquirir a les mateixes instal·lacions, pel tal de complir amb la l’actual normativa.

Barcelona començarà les regulacions de trànsit per la millora ambiental
Barcelona començarà les regulacions de trànsit per la millora ambiental | Twitter

 

Les sancions

La normativa serà regulada pels agents de la Guàrdia Urbana, els quals podran corroborar, mitjançant les matrícules dels vehicles, si aquests es troben en situació des respectar els requisits marcats, sancionant únicament a aquells que estiguin circulant de manera informal, amb multes que s'elevaran fins els 100 euros, o 50 si es paga al moment.

D’aquesta manera, no estarà permès el trànsit als automòbil anteriors a l’any 2000 amb dipòsits de gasolina, així com tampoc els dièsels anteriors al 2006. A més, la regulació s’aplicarà només en dies considerats d’«Alta Contaminació», sent advertits amb anterioritat mitjançant les senyals vials.

El director de mobilitat i transport de l’Àrea Metropolitana, Josep María Bigas, ho ha informat a ‘El Món’ de RAC1, on ha explicat que «Els hiverns, acostumen a ser males èpoques. Hi acostuma a haver inversió tèrmica. D’episodis d’aquests n’acostumen a haver-n’hi entre zero i tres a l’any». Aquest hivern, les motos i les furgonetes estan excloses de les restriccions.


Comentaris

envia el comentari