La DGT posa en marxa els nous radars de les motos de la Guàrdia Civil

Comencen les primeres proves a la carretera d'aquesta mesura amb la qual es busca reduir les xifres de sinistralitat

Los nuevos radares han supuesto un coste de 860.000 euros a las arcas públicas
La DGT inicia la fase de proves dels 60 nous radars de les motos de la Guàrdia Civil  | Autopista.es

La Direcció General de Trànsit està realitzant, segons ha recollit 'Ideal.es', les primeres proves en carretera dels 60 nous radars que s'instal·laran a bord de les motos dels agents de la Guàrdia Civil de Trànsit, una nova mesura que s'ha conegut recentment.

Fa unes setmanes que el ministre de l'Interior, Ignacio Zoido, anunciava la posada en marxa d'una sèrie d'iniciatives per reduir les xifres de sinistralitat a les carreteres espanyoles, en virtut d'un futur Pacte d'Estat per la seguretat viària.

Entre les mesures que es van assenyalar, la que més va destacar sens dubte va ser la de la instal·lació d'aquests equips, que funcionen amb tecnologia làser i són molt difícils de veure, sent indetectables per als detectors i inhibidors.

Així són les noves motos de la Guàrdia Civil de Trànsit

A finals de gener, ja vam poder veure com era la nova remesa de motocicletes amb radar làser: unes BMW de 1.170 cc i 125 cv que poden connectar-se amb els ordinadors de la DGT i que porten uns radars que els agents de la benemèrita poden instal·lar sobre un trípode o ancorant-les a les barreres de seguretat.

Imagen de las nuevas motos de la Guardia Civil.
Imatge de les noves motos de la Guàrdia Civil. | Guardia Civil

 

Des de la seva posada en marxa, els agents podran detectar fins i tot si els conductors tenen la ITV passada i si circulen o no amb l'assegurança obligatòria en regla. D'altra banda, són capaços de captar velocitats de fins a 250 km / h a una distància de 15 a 50 metres.

A més d'aquesta iniciativa, Zoido també va indicar que hi ha altres mesures que es posaran en marxa pròximament, com l'augment de les càmeres de vigilància per a l'ús del cinturó i el reforç dels trams perillosos amb indicadors de velocitat.

La DGT revelarà la ubicació de les càmeres

Pel que fa a les càmeres de control, seran instal·lades, segons ha indicat Zoido, «en més de 200 pòrtics de senyalització distribuïts per totes les comunitats autònomes on la DGT té competències», és a dir, totes excepte País Basc i Catalunya.

De la mateixa manera, les ubicacions d'aquestes es faran públiques a través de la pàgina web de la Direcció General de Trànsit, on els usuaris i conductors podran conèixer on es troben. A més, estaran prèviament senyalitzats.


Comentaris

envia el comentari