El Dia de la Mare se celebrarà el proper diumenge dia 7 de maig

Es va decidir que se celebrés al maig per ser el mes dedicat pels cristians a la mare de Jesús, la Mare de Déu.
El Dia de la Mare serà el 7 de maig. | CatalunyaDiari

 

Entre totes les dates que s'han de marcar al calendari anual, n'hi ha una de molt especial per retre homenatge a una de les persones més importants, les mares. Encara que només es vulgui mostrar gratitud o realitzar una gran festa amb regals, el dia que no es pot oblidar és el pròxim diumenge dia 7 de maig, on les mares seran les protagonistes indiscutibles, com passa amb el dia del pare o el dels enamorats.

Segons el portal ‘DiarioSur’, a l'Estat espanyol aquesta celebració portava festejant-se per la tradició cristiana el dia 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepción. Però el 1965 es va decidir traslladar-ho al primer diumenge del mes de maig, així que aquest 2017, el Dia de la Mare serà el dia 7 de maig. Es va decidir que se celebrés al maig per ser el mes dedicat pels cristians a la mare de Jesús, la Mare de Déu.

 

Els Estats Units van desenvolupar la moderna festivitat del Dia de la Mare el 1908, creada per commemorar a la mare de la professora Anna Jarvis. A Anglaterra, al segle XV, van començar a celebrar el Diumenge de les Mares, primer al principi de la Quaresma i després el quart diumenge de la Quaresma. I altres països com Itàlia, Finlàndia, Bèlgica, Dinamarca, Turquia i Austràlia també segueixen la mateixa tradició que l'Estat espanyol.