DIA perd el segon lloc de distribució a Espanya en favor de Carrefour

La crisi per la qual passa el supermercat augmenta la distància amb Mercadona

La cadena de distribució alimentària DIA està en crisi | Supermercats DIA
 

Segons els últims resultats, que publica OKdiario, Mercadona, Carrefour i Lidl són les cadenes que protagonitzen un major creixement. En concret Mercadona, presidida per Juan Roig, ha accelerat el seu ascens i és la que més ha crescut durant el tercer trimestre de l'any, sumant 0,7 punts addicionals que el situen en el 23,4% del mercat. Carrefour també registra el seu major increment de quota de l'any, elevant-se fins al 8,7%, deixant enrere a Lidl, estancat en un pobre 4%.

Segons Florencio García, director del sector comercial de Kantar Worldpanel, existeixen factors comuns en el creixement dels tres grups: «En primer lloc, el major protagonisme en el seu negoci dels productes frescos, secció on tots ells guanyen quota de forma molt notable impulsant els seus resultats totals. També hi ha tingut a veure la gestió de punts de venda, mitjançant obertures o millora de les botigues existents en el cas de Mercadona o Lidl, o l'impuls de nous formats, amb les apostes de proximitat de Carrefour».

No obstant això DIA perd quota en l'últim trimestre, concretament baixa un 0,2% respecte a l'any passat «malgrat la bona evolució de la seva ensenya La Plaza», apunta la consultora, doncs aquest negoci no compensaria la seva caiguda pel que fa a l'alimentació envasada. Així i tot, DIA segueix resistint i es manté en la seva quota de 2015. També tindrien relació els escàndols de l'empresa sobre la seva venda de l'oli per sota del preu de cost, que està sent investigada per Hisenda.


Comentaris

envia el comentari