IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El diari ‘The New York Times’ demana a Rajoy que sigui benèvol amb Catalunya

Assegura que les eleccions del 21 de desembre han provocat que «els secessionistes s'enfrontin a un dilema polític»

Editorial del diari 'The New York Times' sobre la situació a Catalunya.
Editorial del diari 'The New York Times' sobre la situació a Catalunya. | Cedida

‘The New Times’, un dels diaris nord-americans més reconeguts, ha publicat en un editorial que la crisi política ha provocat un «gran dolor» tant a Catalunya com a Espanya després d’haver arribat al punt «que molts temien» i «com més aviat pugui començar la reparació, millor». Aquesta editorial, que va ser publicada ahir en l’edició digital, ha fet un recompte dels successos polítics que van derivar a partir del dia de la declaració d’independència de Catalunya i la resposta del govern de Rajoy per a restaurar la legalitat.

Segons informa aquest diari, la decisió del govern espanyol de convocar eleccions el pròxim 21 de desembre i va confirmar el control polític de Catalunya ha derivat que «els secessionistes s'enfronten a un dilema polític» i sota el títol ‘Catalunya es trontolla’ sosté que «Han d'acceptar el control provisional de Madrid i començar la seva campanya ràpidament, o quedar fora d'una elecció en la qual potencialment podrien millorar la seva força davant futures negociacions».

A més a més, remarca que Donald Tusk, president del Consell Europeu, va tuitejar el passat 27 d’octubre que la Unió Europea veu a Espanya com el seu «únic interlocutor» i confia que el Govern espanyol «afavoreixi la força dels arguments, no els arguments de la força». L’editorial ho deixa clar: «Si els partits polítics catalans de fet estan preparats per a participar en unes eleccions regionals, el senyor Rajoy hauria de mostrar magnanimitat disculpant-se pel comportament de la policia l'1 d'octubre i prometent un major respecte pels anhels nacionals catalans».

‘The New york Times’ publica per segon dia consecutiu informació relacionada amb la crisi política de Catalunya en les seves pàgines. El dimecres passat, també va publicar un article d’opinió d’Oriol Junqueras, exvicepresident de la Generalitat. En un primer moment, aquest diari va esmentar a Junqueras com a «vicepresident de Catalunya» i poc després li va arribar una queixa de l'ambaixador espanyol. Així, va rectificar esmentant a Oriol Junqueras com a «destituït vicepresident de Catalunya».


Comentaris

envia el comentari