IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El 'Diari de Vilanova' tanca després de 167 anys d'història

El periòdic més antic de Catalunya no ha pogut fer front als greus problemes econòmics que arrossegava

Imatge de la darrera portada del 'Diari de Vilanova'
Imatge de la darrera portada del 'Diari de Vilanova' | Cedida

Aquest passat divendres, els lectors habituals del setmanari 'DV', antigament conegut amb el nom de 'Diari de Vilanova', es devien sorprendre quan no van trobar cap exemplar als quioscos. I és que aquesta publicació, que amb 167 anys d'història era el periòdic més antic de Catalunya, ha hagut de tancar les portes.

Aquesta mateixa setmana, la desena de treballadors d'aquesta històrica capçalera impresa han estat acomiadats. L'empresa arrossegava una sèrie de problemes econòmics des de feia temps que n'han fet impossible la viabilitat.

Van haver de canviar el nom per problemes amb Hisenda

Precisament fa un any, aquest setmanari en paper del Garraf i el Penedès va haver d'abandonar el seu tradicional nom de 'Diari de Vilanova', ja que la capçalera històrica estava embargada per Hisenda pels deutes pendents.

Tot i això, l'empresa no va abaixar els braços i va decidir seguir publicant sota la marca 'DV', encara que des de l'Ajuntament expliquen que la publicació va mantenir la mateixa estructura i els seus lectors el continuaven considerant el 'Diari de Vilanova'.

Ara, però, no ha quedat més remei que parar les màquines i tancar les portes. Com a mínim de moment, perquè fonts properes a l'empresa han explicat que la publicació tindrà continuïtat amb una nova capçalera, de la qual encara no se'n saben els detalls.
 

El 'Diari de Sabadell' també tanca les portes

El tancament del 'Diari de Vilanova' s'uneix al que fa poques setmanes també va protagonitzar el 'Diari de Sabadell', que va treure el seu darrer número el passat Dijous Sant. La publicació, que va començar a distribuir-se a la localitat del Vallès l’any 1974, quan la transició es va veure com l’escenari ideal per treure al mercat una publicació local, tampoc va poder fer front als problemes econòmics que arrossegava.

El seu director, Ramón Rodríguez Zorrilla, va haver d'anunciar als divuit treballadors que formaven part de la publicació que es quedarien sense feina. La seu del diari, d’altra banda, es va posar a la venda per poc més d’1,5 milions d’euros i el tancament es va fer efectiu després de concloure un evident conflicte laboral entre el braç executor del diari i uns treballadors, acomiadats fa uns anys.


Comentaris

envia el comentari