IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Dimiteixen quatre alts càrrecs dels Mossos per no seguir les ordres del ministeri de l'Interior

Ferran López ha estat nomenat com a nou major i Miquel Esquius ocuparà la seva plaça com a número dos del cos

Ferran López, nou cap dels Mossos d'Esquadra.
Ferran López, nou cap dels Mossos d'Esquadra. | Cedida

Els canvis en els alts càrrecs dels Mossos d'Esquadra encara continuen després que el govern espanyol intervingués el cos policial amb l'aplicació de l'article 155. Primer va ser la destitució de Trapero i l'assignació de Ferran López com a nou major dels Mossos i, aquest dilluns, també s'ha conegut que Miquel Esquius ocuparà la plaça de número dos que havia deixat vacant López.

No obstant això, aquestes decisions no haurien agradat quatre alts càrrecs dels Mossos que haurien presentat la seva dimissió, tal com apunta 'El confidencial', per no seguir les ordres que marquen des del ministeri de l'Interior. Tot i això, aquests agents seguiran al cos tot i que passaran a «segona activitat».

Quatre pesos pesants

El nom més important dels mossos que han dimitit és el del comissari d'Informació Manel Castellví. La seva àrea ha estat crucial en els treballs d'intel·ligència del cos i, fins i tot, havia estat un dels noms que havia sonat alguna vegada per substituir a Trapero com a major dels Mossos. La seva baixa la cobrirà el que fins ara era el seu segon, Miquel Justo.

Un altre dels agents que ha decidit dimitir del seu càrrec ha estat el cap d'escortes Francesc Camprubí, que anteriorment ja havia estat cap dels Mossos en diverses localitats. En el seu cas encara no se sap qui serà el seu substitut.

També deixarà el seu càrrec el sotscap de la regió policial del Camp de Tarragona, Jaume Giné, tot i que en el seu cas podria ser pel fet que no va ascendir a comissari de la demarcació en la darrera promoció.

Per últim, també ha dimitit el cap d'àrea a Girona, Joaquim Belenguer. El seu nom és l'únic que el ministeri d'Interior ha reconegut oficialment com un dels homes que passaran a segona activitat.

Canvis en els alts càrrecs

Després del nomenament de Ferran López com a major i de Miquel Esquius com a número dos, encara queden algunes places per patir canvis. El lloc que Esquius ha deixat com a comissari de Mobilitat serà ocupat per l'intendent Vicenç Gasulla.

El nou cap de Tràfic serà l'inspector Andreu Gómez, mentre que de número tres dels Mossos seguirà com fins ara Joan Carles Molinero. L'últim moviment serà el del número quatre del cos, Joan Figuera, que serà relegat a cap de la Sala Central de Comandament, posició que fins ara ocupava Josep Lluís Rosell, qui passarà a ser el segon d'Esquius. El seu lloc com a quart dels Mossos l'ocuparà el que fins ara era el seu segon, Daniel Pérez, que anteriorment ja havia ocupat el càrrec fins al nomenament de Figuera.


Comentaris

envia el comentari