URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Dinio Garcia: «Que treguin els polítics presos de la presó»

L’artista se suma a la gran quantitat d’acadèmics mundials que van demanar ahir l’alliberament dels presos

Dinio Garcia, en una imatge d'arxiu a Barcelona
Dinio Garcia, en una imatge d'arxiu a Barcelona | Twitter

L’inclassificable artista cubà, Dinio Garcia, feia massa temps que estava lluny de la palestra informativa. Potser per això, l’actor porno i exparticipant d’’Hotel Glam’, que va arribar a Espanya l’any 2000 de la mà de Marujita Díaz, ha optat per tornar al focus de la notícia opinant sobre el conflicte polític català.

En una entrevista oferta ahir al ‘Versió RAC1’, amb el periodista Toni Clapés, l’artista va avançar que va presenciar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, així com altres manifestacions a favor de la independència de Catalunya i «mai hi vaig veure violència».

«Que treguin els polítics de la presó»

Va ser la revelació de Dinio García que va deixar a tothom de pedra. L’actor i cantant de la mítica cançó ‘Toda la noche, haciendo el amor’, també es va mullar i va posicionar-se al costat de la justícia alemanya en declarar: «Ni hi ha delicte de rebel·lió».

Les declaracions de Dinio, així mateix, van més enllà i aquest prossegueix el seu discurs explicant: «La situació a Catalunya s’està exagerant. Aquí tothom és molt obert. S’han passat en tot i la publicitat que es ven és mentida».

Finalment, el mateix Dinio va tancar la seva declaració sorprenent explicant que «vaig ser aquells dies per Catalunya i no vaig veure violència» i que per arribar a una solució, Dinio proposa: «El que s’ha de fer és treure els polítics de la presó i parlar».

Rull i Turull, abans d'entrar al Suprem
Rull i Turull, abans d'entrar al Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

Noam Chomski i 100 intel·lectuals més també demanen l’alliberament dels presos

Noves reaccions a l’empresonament dels polítics i activistes catalans empresonats a Madrid. Si amnistia internacional —a banda d’altres organitzacions europees i mundials—ja va demanar l’alliberament «immediat» de Jordi Sànchez a principis d’any, ahir van ser un centenar d’intel·lectuals d’arreu els que van demanar l’alliberament, també immediat, dels presos.

Crida l’atenció, de fet, el nom del prestigiós expert nord-americà Noam Chomsky. L’intel·lectual i un centenar d'acadèmics del món del dret, la política, els drets humans, la sociologia o la història de 19 estats diferents d'arreu del món que reclamen l’alliberament dels polítics presos a Catalunya i la intervenció de la Unió Europea.


Comentaris

envia el comentari