El discurs de la Nit de Nadal del rei Felip demana renunciar a l'independentisme per mantenir la «convivència»

A més, ha destacat que és vital que els dirigents polítics treballin per restablir la «serenitat» a la comunitat autònoma
Imatge del rei Felip
Imatge del rei Felip VI durant el seu discurs  | cedida

Com és tradició al nostre país, la nit del 24 de desembre, la Nit de Nadal, està marcada per la participació singular de la corona espanyola al món televisiu. El rei es posa davant de les càmeres i es dirigeix al poble, a la ciutadania, amb l'afany de valorar el millor i el pitjor de l'any. En aquest sentit ha destacat la importància de la situació política a Catalunya, que ha marcat el 2017.

 

Fent referència a la comunitat autònoma, el monarca espanyol ha explicat: «Espanya és avui una democràcia madura». Igualment ha afegit: «ara qualsevol ciutadà pot expressar i contrastar lliurement les seves idees, però no imposar-les». També ha fet una valoració del 21-D i ha destacat que els polítics han de preservar la «pluralitat» de tots els catalans. A banda, ha assenyalat la importància de mantenir vigent la constitució espanyola.  

 

Recuperar el «camí»

A més ha demanat, que Catalunya recuperi un «camí» que asseguri la «serenitat», per superar els «problemes de convivència». En aquest sentit, ha demanat que l'independentisme renunciï a la creació de la República per mantenir els valors democràtics d'Espanya. Ha demanat que el camí no pot portar de nou a «l'enfrontament».

 

El terrorisme a Espanya

Amb freqüència els missatges reals de la Nit de Nadal aborden qüestions com les crisis socials i econòmiques, els conflictes polítics i internacionals i situacions terribles com les que sorgeixen arran del terrorisme. El monarca espanyol ha recordat els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils, en aquest moment ha aprofitat per remarcar la necessitat d'afrontar aquests problemes amb «unitat».

El mateix patró que els últims anys

Després de valorar aquests punts en els quals ha destacat el país o en els quals s'ha generat un conflicte, el monarca trasllada el seu discurs a un missatge d'esperança, desig i bones intencions envers el poble.

 

En la seva arenga, és habitual sentir-li parlar de diversitat i unitat, de compenetració i voluntat de nació, així com de solidaritat i tolerància; temes que en la jornada d'avui han estat molt presents.

 

I és que cal recordar que aquest 2017 ha estat marcat principalment per tres eixos troncals que han deixat paralitzat al país: la corrupció, els atacs terroristes a Barcelona i Cambrils i, finalment, el desafiament independentista que ja al seu moment va comentar el rei.

 

Imagen del primer discurso del rey
Imatge del primer discurs del rei. | Cedida

 Comentaris

envia el comentari