IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com distingir els símptomes del refredat comú i els de la grip?

Els serveis d'emergència del país estan saturats per la grip

Com distingir els símptomes del refredat comú i els de la grip? | cedida

Aquests dies els serveis d'urgències de molts hospitals catalans s'estan veient col·lapsats per l'augment dels casos de grip a Catalunya, que ja ha superat el llindar d'epidèmia. Molta gent no sap distingir ben bé un cas de grip o un de refredat comú, del qual també hi sol haver molts casos al llarg de tot l'hivern, i per aquest motiu cal tenir en compte una sèrie de recomanacions i consells per saber distingir els símptomes de les dues malalties a l'hora de prendre decisions sobre la medicació o sobre si és necessari anar al metge o no.

Totes dues malalties tenen símptomes semblants, com ara la sensació de malestar general, les secrecions nasals o els esternuts constants, però n’hi ha que són propis d’una malaltia únicament i que cal recordar. En primer lloc, la grip acostuma a tenir un inici brusc, amb mal de cap constant, episodis de febre alta i molta fatiga. En canvi, el refredat no es caracteritza per aquests símptomes, tot i que és possible l’aparició de mal de caps. D’altra banda, la grip també arriba associada al mal de gola i de les articulacions i músculs del cos, la pèrdua de gana, irritació ocular i tos seca, trets que normalment no apareixen en un cas de refredat comú. I pel que fa a la grip, existeix la possibilitat de complicacions com ara vòmits i diarrees, especialment en nens i gent gran, que no haurien de ser presents en el refredat.

Cal tenir en compte que la grip no es pot curar amb cap tipus de medicina, però sí que es poden alleujar els seus símptomes amb els medicaments correctes. Els analgèsics antitèrmics, com ara el paracetamol, són els més recomanables per fer baixar la febre i els dolors musculars i de gola associats a la malaltia. En qualsevol cas, el més recomanable en el cas d'agafar la grip és visitar el metge, però sempre que estiguem segurs de què no es tracta d'un refredat comú per tal de no incrementar el problema de saturació als serveis sanitaris catalans d'aquests dies.


Comentaris

envia el comentari